Gazete Vatan Logo

Aleyna'yı ölüme sürüklemişti! Gökhan Argın'ın cezası belli oldu

Iğdır’da 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' notu bırakarak intihar eden Aleyna Ağgül’ün (18) ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan Gökhan Argın (41), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aleyna'yı ölüme sürüklemişti! Gökhan Argın'ın cezası belli oldu

Kent merkezinde, 14 Kasım Mahallesi'nde oturan Aleyna Ağgül, 30 Eylül 2021'de, yaşadığı apartmana bitişik apartmanın boşluğunda ölü bulundu. 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' yazılı not bırakan Aleyna'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında nakliye firması sahibi Gökhan Argın gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Argın, 'intihara teşvik' suçundan tutuklanma talebi ile çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol ve imza şartıyla il ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı, şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz etti. Ancak savcılığın itirazı reddedildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri kayıtlara 'şüpheli' olarak geçen Ağgül'ün ölümüyle ilgili sosyal medya hesapları ve cep telefonlarını incelemek üzere Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

Yapılan incelemeler sonucunda mahkemeye sunulan raporu inceleyen hakim, genç kızı ölüme sürüklediği öne sürülen Gökhan Argın'ın yakalanıp cezaevine gönderilmesi için emniyete talimat verdi. Yeniden gözaltına alınan Ağgül, olaydan 8 gün sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

İKİNCİ DURUŞMADA 'İYİ HAL İNDİRİMİ' YAPILMAMASI İSTENDİ

Evli ve 2 çocuk babası Gökhan Argın hakkında Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianame, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Gökhan Argın, 'şantaj', 'basit yaralama ve intihara yönlendirme suretiyle kasten ölüme sebep' verme suçlarından ilk olarak 18 Mart 2022’de hakim karşısına çıktı. İfadelerin alındığı duruşma 15 Nisan’a ertelendi. Aleyna Ağgül’ün ölümü ile ilgili tutuklu bulunan Gökhan Argın, 15 Nisan'da 2’nci kez hakim karşısına çıkarıldı. Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Erzincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Gökhan Argın, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada savcı, esas hakkında mütalaasını verdi. Sanık Gökhan Argın hakkında 'iyi hal indirimi' yapılmamasını isteyen savcı, müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkında savunma yapabilmeleri için duruşmayı 27 Nisan 2022 tarihine erteledi.

Haberin Devamı

AVUKATLARI BERAAT İSTEDİ

Üçüncü duruşma bugün saat 10.00'da başlarken, sanık Gökhan Argın SEGBİS'le katıldı. Gökhan Argın'ın avukatları suçsuz olduğunu belirterek, tahliye ve beraatını istedi. Mahkeme başkanı Gökhan Argın'dan son sözünün ne olduğunu sordu. Argın'ın savunma yapmaya başlaması üzerine mahkeme başkanı uyararak "Avukatların seni savundu. Senin son sözün nedir?" dedi. Sanık bir şey söylemedi. Mahkeme başkanı, karar için duruşmaya ara verdi.

Salona giren mahkeme heyeti, Argın hakkındaki kararı bildirdi. Heyet Argın'ı, cebir ve tehdit ile intihara yönlendirmeden müebbet, kasten adam yaralamadan 4 ay ve şantaj suçlarından 2 yıl hapis ve 10 bin TL para cezasına mahkum etti.

'KARAR İSTİNAFA GİDECEK'

Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydanur Ağayar, karar sonrası adliye önünde açıklama yaptı. Aleyna Ağgül davasının 3'üncü duruşmasında karar aşamasına gelindiğini belirten Ağayar, "Biz bu davada masumiyet karinesini ihlal etmeden özenli bir çalışma yürüttük. Mahkeme heyeti, başkan ve üyelerin dikkatli ve özenli dosyayı incelemesi, bizlerin takibi, avukatlarımızın savunmaları ve beyanlar hepsi göz önüne bulundurulduğunda, en başından beri demiştik; 43 yaşındaki bir kişinin 18 yaşındaki genç bir kızla hiçbir şekilde bir ilişkisi olamaz. Bu bir cürretsizliktir. Halkımız, bütün hemşehrilerimiz davayı bizimle birlikte takip ettiler. Sanık Gökhan Argın, cebir ve  tehdit kullanarak intihara yönlendirme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 'Kasten yaralama'dan 4 ay, 'şantaj'dan 2 yıl 10 ay ceza aldı. Karar istinafa gidecektir" dedi.

Haberin Devamı

CİNSEL SALDIRI YÖNÜNDEN EKSİK KALMIŞ BİR KARAR

Mahkemenin kararını değerlendiren Aleyna Ağgül'ün ailesinin avukatı Sedat Karaoğlan, bunun nitelikli cinsel saldırı yönünden eksik kalmış bir karar olduğunu belirtti. Sanığa takdiri indirim uygulanmadığını belirten Karaoğlan, şunları söyledi:

"Umarım başka genç kızların, başka mağdurların, başka sahipsiz insanların başına aynı olaylar gelmez. Dosyamıza yansıyan sanığın oğluyla yaptığı yazışmalarda başka bir kızın da başına aynı olayları getirdiği bu nedenle Iğdır ilinden göç ettiği sabittir. Bu kız, başka bir şehirde yaşadığı ve sanıktan korktuğu için dosyamıza tanıklık yapamamıştır. Kendisinin yaşadığı mağduriyeti ifade edememiştir. Biz burada kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulunduk. Bu taleplerimiz sayın mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Buna istinaden biz istinaf mahkemesine ihtirazda bulunacağız. Hem nitelikli cinsel saldırı hem tehdit hem de zincirleme suretiyle yaralamadan kaynaklı kovuşturmanın genişletilmesi talebimiz mevcuttur. Bu iddiamızı ısrarla sürdüreceğiz. Umarım bu taleplerimiz kabul görür. Karar nitelikli cinsel saldırı yönünden eksik kalmış bir karardır. Çünkü biz geçen celsede mahkemeye o talepte bulunduk. Biz iddianamenin iadesi suretiyle ya da ek iddaname tanzimi suretiyle yeniden o suçlara ilişkin de sanığın yargılanması talebinde bulunmuştuk. Bu talebimiz kabul görmemiş bu yönüyle eksik bir karardır. Fakat intihara yönlerdirme suretiyle adam öldürme suçundan ise tatmin edici bir karardır. Bundan sonraki süreçte ise kamuoyunun takip etmesi üzere dosya gerçekliğine uygun olarak verilmiş olan kararın tasdik edilmesini bekliyoruz." 

Haberin Devamı