Gazete Vatan Logo

Alarm

Yetkililer, bugün ve yarın Karadeniz’de denize girmek isteyenleri “Bu hafta sonu çok dalga var. Çeken akıntıya kapılıp boğulabilirsiniz” diyerek uyardı.

Alarm

İSTANBUL, Kocaeli başta olmak üzere Karadeniz’e kıyıları olan illerde bu hafta sonu denize girmek isteyenlerin çok dikkatli olmaları istendi. Rip akıntılarının (çeken akıntı)güçlü olduğu Karadeniz sahilindeki plajlarda hafta sonu rüzgarın etkisiyle şiddetli dalga bekleniyor. Yetkililer, denize gireceklerin uyarı işareti konulan bölgelerde kesinlikle denize girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, plaj bölgelerinde can kurtarma hizmeti vermesine rağmen zaman zaman boğulma olayları yaşanıyor. İstanbul’da ise Kilyos ve Şile plajlarına gidecek vatandaşların çok dikkatli olmalarını, cankurtaran ekiplerinin bulunmadığı yerlerde denize girmemelerini istendi.

Bu plajlara dikkat!

Çeken akıntı olarak bilinen ve şampiyon bir yüzücüyü bile ölüme götüren ‘rip akıntısı’nun en çok görüldüğü plajlardan bazıları: Kilyos, Ağva, Kumcağız, Kerpe, Kefken, Cebeci, Pembe Kayalar, Karasu ve Karasu’dan Samsun Sinop’a kadar uzanan sahil şeridi. Bu bölgelerde cankurtaranın olmadığı plajlarda kesinlikle denize girilmemesi isteniyor.

Haberin Devamı