Gazete Vatan Logo

Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları...

Akik taşı kuvars ve kalsedon minerallerinin bir araya gelmesi ile oluşan bir taştır. Bu nedenle de kalsedon kuvarsı olarak da adlandırılabilir.

Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları...

İlk çağdan bu yana kullanılan akik taşı kalsedon ve kuvars mineralinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bundan dolayı akik taşı kalsedon kuvarsı olarak da bilinen bir taştır. İngilizce olarak agate şeklinde bulunan bu taş yemen taşı ve ölümsüzlük taşı olarak da bilinmektedir. Akik taşının en yaygın renkleri gri, beyaz, kahverengi, kırmızı, yeşil ve mavidir.

Her renkte akik taşı vardır ve piyasada boyalı işlemler ile renklendirilmiş bir halde bulunur. Bu nedenle akik taşı alırken bilinçli davranmak ve herhangi bir işleme maruz kalıp kalmadığını öğrenmek gerekebilir. Akik, Arapça bir kelimedir ve dere yatağı, ırmak, vadi anlamlarına gelir. Bir rivayete göre bu taş nehir yataklarında gözlemlendiğinden bu ismi almıştır. 

Akik Taşının En Bilinen Faydaları...

Akik taşının kişileri nazardan, uykusuzluktan, tehlikelerden ve korkaklıktan koruduğuna inanılmaktadır. Gerçeklerin daha kolay farkına varılmasını sağlayan bu taş kişilerin uyumsuzluktan uzak olmalarına da katkı sağlamaktadır. Vücudu fazla elektrikten arındırdığı ve stresi yok ettiği düşünülen akik taşının zararlı enerjileri de yok ettiği bilinir.

Haberin Devamı

Mantık gücünü ve zekayı güçlendirdiği de söylenir. Çocukların cebine akik taşı koyarak çocuklardan kavgadan, korkudan ve olumsuz düşüncelerden uzak olmasını sağlayabilirsiniz. Malı bereketlendirdiğine inanılan akik taşının işlerde başarılı olmaya da katkı sağladığı bilinir.

Akik Taşı Temizliği Nasıldır?

Akik taşının size daha iyi etkiler sunmasını ve negatif enerjilerden arınmasını isterseniz mutlaka düzenli bir şekilde temizlemelisiniz. Bunun için tütsü yakıp yanında bekletme, toprağa gömme ya da akan suyun altında bekletme yöntemlerini kullanabilirsiniz.

Akik taşını su ile temizlemeyi tercih ederseniz sabun kullanmadan yıkamanız gerekir. Ayrıca himalaya tuz lambasının çevresinde yerleştirerek beklemeye bırakırsanız akik taşı bu şekilde de temizlenir.

Akik Taşı Hangi Burcun Taşı?

Her burcun kendine özgü bir taşı olsa da herkesin her taşı kullanması mümkündür. Doğal taşlar herkeste aynı etkiye sahip olur fakat bazı kişilerde bu etki daha fazla olabilir. Akik taşı burçlarla uyumlu olma konusunda en geniş yelpazeye sahip olan burçlardandır.

Haberin Devamı

Toplamda 8 burç ile uyumlu olan akik taşı koç, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi ve oğlak burçlarıyla uyumludur. Ayrıca akik taşı sakral çakrayla uyumlu çalıştığından vücutta mesaneyi, üreme organlarını ve bağırsakları kontrol eder. Östrojen ve testosteron hormonlarını da yönetir.