Gazete Vatan Logo

Aile infazına ailecek ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, kuzenlerinin tecavüzü sonucu hamile kalan ve daha sonra aile meclisi kararı ile öldürdükten sonra Batman çayına atılan Hasret Daşlı davasında aileden 5 sanığa en ağır ceza verildi

Aile infazına ailecek ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da 2012 Aralık’ta kuzenlerinin tecavüzü sonucu hamile kaldıktan sonra öldürülen ve cesedi Batman Çayı’na atılan Hasret Daşlı cinayetiyle ilgili Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın, 22’nci duruşmasında karar açıklandı. 12 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, firari sanık amca Garip Daşlı, tutuklu amca Habip Daşlı, tutuksuz yargılanan kuzenler Kamile Daşlı, Enver Daşlı ve Yemlihan Daşlı hakkında ‘iyi hal’ indirimi uygulamaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Duruşmada, Hasret Daşlı’nın öldürülme kararının çıktığı ‘Aile meclisi’ toplantısına katıldıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar; Özcan Daşlı, Serhildan Daşlı, Sema Daşlı, Songül Daşlı, Mehmet Daşlı, Hori Daşlı ve Ramazan Daşlı ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Maktülü suçladılar

Duruşmada, sanıkların avukatlarından Sürat Akdağ, Daşlı’nın planlanarak öldürülmediğini öne sürerek, “Birini öldürmek için Diyarbakır’dan Batman’a getirmem. ‘Daha güzel’ olan Dicle Nehri var” dedi. Akdağ, Hasret Daşlı’yı suçlayarak, “Hasret Daşlı’nın 2 yılı aşkın evlilik tecrübesi var. İki kuzeniyle cinsel ilişkiye giriyor. Eğer maktüle sağ olsaydı bugün sanık olarak hakim karşısında olacaktı” dedi. Sanık avukatına müdahil avukatlar tepki gösterdi. İddianamede, Hasret Daşlı’nın, kuzenleri Özcan Daşlı ile Serhildan Daşlı tarafından cinsel istismara uğradığı sonra hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine ‘Aile meclisi’nin, Yemlihan Daşlı ile Kamile Daşlı’nın önderliğinde toplanarak ölüm kararı aldığı savunuldu. Amcalar Garip Daşlı ile Habip Daşlı, oğulları Özcan Daşlı ile Serhildan Daşlı ve Hasret Daşlı’yı Batman Çayı’na götürdüğü, amca Garip Daşlı’nın genç kızı boğarak öldürdüğü “İnfazı amca Daşlı’nın suda boğmak suretiyle gerçekleştirdiği” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı