Gazete Vatan Logo

Ağrı otobüs kazası! Ağrı Tutak otobüs kazası kaç kişi öldü, ölenlerin isimleri ne?

Ağrı otobüs kazası ölenlerin isimleri, kazanın son durumu merak ediliyor. Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü ve 2 TIR'ın karıştığı kazada, 7 kişinin hayatını kaybettiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı ve başsağlığı diledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kaza ile ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır" ifadelerini kullandı. Kazada 21 kişinin yaralandığını ve tedavisinin sürdüğünü açıklanmıştı.

Ağrı otobüs kazası! Ağrı Tutak otobüs kazası kaç kişi öldü, ölenlerin isimleri ne?

Ağrı'nın Tutak ilçe merkezine girişte, dün saat 14.30 sıralarında 2 TIR ve yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi. Kaza sırasında araçlar alev aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı "2000 Köy Yaşam Merkezi Açılış Töreni'nde", Tutak'da meydana gelen kazada, 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ağrı otobüs kazası nasıl oldu?

Ağrı istikametine giden Van Yolu firmasına ait yolcu otobüsünün rampada freninin patladığı, önce karşı yönden gelen TIR'a çarpıp alev aldığı, başka bir TIR'ın da bu iki araca çarpmasıyla kazanın gerçekleştiği iddia edildi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Ağrı’nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin kimliği tespit edildi. Kazada yanarak hayatını kaybeden bir kişinin kimlik tespiti çalışmalarına ise devam ediliyor.
İki TIR ve bir yolcu otobüsünün karıştığı kazada 21 kişi yaralanmış 7 kişi de hayatını kaybetmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ağrı'nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağrı otobüs kazası ölenlerin isimleri

Kazada hayatını kaybedenlerin otobüs sürücüsü Abdulkerim Kınay, Serhat Bayraktutan, Sinan Gürbüz, Nevzat Taş, Eşref Tutak, Emre Yıldız ve Ebrar Tatlı olduğu belirlenirken bir kişinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

Kaza sonrası yaralananlar ise şöyle:

AĞRI
1. MUHLİSE IŞIK
2. HAKAN ÇELİK
3. İBRAHİM YİĞİT
4. CEVHER DAYAN -
5. ZÜBEYDE ÇİFTÇİ -
6. ŞAVAŞ ÇEMREK
7. SABAHATTİN KAPICI
8. SÜLEYMAN ÖZER
PATNOS
9. ORHAN UYUMAZ
10. EYYÜP İLTER
HAMUR
11. ONUR CAN ELÇİ
12. ZEHRA DUMAN
13. MEHMET LATİF IŞIK
14. GİRGÜN ÖZBEK
TUTAK
15. ALİ EREN DİLMAÇ
16. ZEYNEP DİLMAÇ
17. YUSUF DİLMAÇ
18. SERHAT KISA
DOĞUBEYAZIT
19. BİRSEN ÇİFTÇİ
20. MAKBULE ÖZER
21. FİKRET IŞIK