Gazete Vatan Logo

Adnan Oktar suç örgütü davasında 'fosil' detayı!

İstanbul'da Adnan Oktar suç örgütüne üye olduğu gerekçesiyle evinde arama gerçekleştirilen kadının evinde bir çok fosil bulundu.

Adnan Oktar suç örgütü davasında 'fosil' detayı!

İstanbul’da Adnan Oktar suç örgütüne yönelik dava dolayısıyla şüpheli Demet Hanlı’nın evinde arama yapıldı. Polis, evde üç parça deniz istiridyesi fosili, balık fosili, salyangoz fosili, deniz süngeri, hayvan kafatası, bitki fosili gibi çok sayıda fosil ele geçirdi.

Ayrrıca soruşturma başlatılacak

Polis bu fosilleri mühürlü bez torba içinde davanın görüldüğü İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne götürdü. Mahkeme, polislere bu fosilleri adli emanet bürosu savcılığına götürmelerini ve emanete alınmasını söyledi. Polislerin götürdüğü fosilleri savcı kabul etmedi. Savcılık, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazdı. Yazıda, “Adli emanet dairesine gönderilen emanet eşyanın içeriğinin fosil olduğu, tarihi eser olabileceği, adli emanet yönetmeliğine göre tarihi özellikleri olan emanetlerin bilirkişi incelemesi yapılıp, bu özelliklere sahip olduğu anlaşıldığında emanette saklanmadığı, bu tür tarihi eşyaların müzeye gönderilmesi gerektiği anlaşıldığından, bilirkişi incelemesi yapılarak tarihi değeri olduğu anlaşıldığı takdirde müzeye gönderilmesi, tarihi bir değeri yoksa adli emanet dairesine gönderilmesi arz olunur” denildi. Savcılığın bu talebi üzerine fosiller incelenmek üzere bilirkişiye gönderildi. Fosillerin tarihi değeri tespit edilirse Demet Hanlı hakkında ayrıca soruşturma başlatılacak.

Haberin Devamı

Örgütün kız kardeşler bölümünden

Örgütün kız kardeşler grubundan olduğu değerlendirilen Demet Hanlı’nın iddianamede, örgüt lideri Adnan Oktar’ın kitaplarını dağıttığı, sosyal medya üzerinden propaganda yaptığı, örgütten ayrılan kişilere karşı sosyal medya üzerinden itibarsızlaştırma çalışmalarında bulunduğu, operasyon sonrası cezaevine giren şüpheli şahıslara para yatırarak maddi destekte bulunduğu yer alıyor. (Milliyet)