Gazete Vatan Logo

AB desteği bitti eğitim merkezi kapanıyor!

AB desteği bitti eğitim merkezi kapanıyor!

Tarlabaşı’nda 8 yıldır çocuklara eğitim vererek, onları sokaktan uzak tutan Tarlabaşı Toplum Merkezi, bakanlık desteği alamayınca kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bir proje hazırlayıp Avrupa Birliği’nden aldığı destekle Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni kurdu. 8 yıl boyunca başarılı projelere imza atan merkez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklememesi nedeniyle kapanmayla yüz yüze geldi.


Tarlabaşı’nda kadın ve çocuklara ücretsiz sosyal, psikolojik ve eğitsel hizmet veren merkezde 2 bine yakın çocuk, İngilizce, bale, gitar ve perküsyon öğrendi. 4 bin 492 çocuk ise drama, yoga, orkestra, atölye, sanatsal ve fiziksel yeteneklerini keşfetti. 2 bin 600 yetişkin de psikolojik ve hukuki danışmanlık ile eğitim hizmeti alırken, 210 kişiye de okuma yazma öğretildi.

Bakanlık söz verdi ama...

Merkez maddi sıkıntıya girince 2012’de yerel destek için Beyoğlu Belediyesi’ne başvurdu, ancak olumlu yanıt alamadı. Ardından Mart 2013’te dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, merkezi ziyaretinde yürütülen çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve destek sağlayacaklarını söyledi. Bakanlığın isteği doğrultusunda haziranda protokol hazırlanıp gönderildi. Ancak yanıt gelmeyince mali sıkıntılar nedeniyle kasımda kapanma riski olduğu hatırlatıldı. Bu kez bakanlıktaki kadro değişiklikleri nedeni ile protokolün bulunamadığı söylendi. Tekrar protokol gönderildi. Aralık ayı sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çalışmaların Beyoğlu Sosyal Hizmet Merkezi binasında sürdürebileceğini ve 4 personelin maaşlarının bakanlıkça ödenmesi konularını içeren bir dilekçe göndermelerini istedi. Dilekçeden 15 gün sonra İl Müdürlüğü’nden gelen yazıda merkezin faaliyetleri Beyoğlu Sosyal Hizmet Merkezi’nce verileceği belirtildi. Merkezin 10 aydır beklediği destek umutları ise bu yazıyla son buldu. 400 metre karelik eğitim yuvasını kapatan merkez şimdi yine Tarlabaşı’nda 70 metrekarelik tek odalı bir yere taşındı.

Haberin Devamı