Gazete Vatan Logo

81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu?

81 numaralı plaka sonradan şehir olmuş bir yer adına öne çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı alfabetik sıralama yerine düzensiz elde edilen bir plaka numarasıdır. Genelde Türkiye'de şehirde alfabetik sıraya bağlı olarak plaka koduna sahiptir. Ancak bu kapsamda 81 ise sonradan şehir olmuş Düzce'ye aittir.

81 Plaka Neresi? 81 Hangi Şehrin Plakası? 81 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bakanlar Kurulu kararnamesi ile birlikte şehir olan Düzce, şu an sabit olarak 81 numarasını plaka kodu şeklinde kullanmaktadır. Araç sahipleri trafik şube üzerinden almış oldukları bu plakayı araçlarının arka ve ön taraflarına entegre şekilde kullanır.

81 Plaka Neresi?

81 plakası Düzce'ye aittir. Karadeniz Bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkan Düzce, aynı zamanda Batı Karadeniz kısmında yer alır. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Hem küçük hem de büyükbaş hayvanın yanı sıra kümes hayvancılığı konusunda da Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bununla beraber 81 plaka kodunu sabit olarak uzun yıllardır kullanır. Böylece hem devlet kurumları hem de bireysel araçlar için plaka olarak 81 değerlendirilmektedir.

81 Hangi Şehrin Plakası?

Bir amaç doğrultusunda herhangi bir yerde kullanmak için 81 plaka kodunun Düzce'ye ait olduğunu söylemek mümkündür. 1999 yılında sonradan ilçe üzerinden şehir haline gelen Düzce, böylece 81 plaka kodunu aldı.

Haberin Devamı

Normalde alfabetik sıraya göre gitseydi o vakit daha küçük bir rakam üzerinden plaka koduna sahip olacaktı. Fakat Türkiye'deki bazı şehirler sonradan il haline geldiği için ileriki numaraları plaka kodu olarak alır. Bunlardan biri olarak da Düzce için 81 plaka kodu ön plana çıkmaktadır.

81 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'nin bütün farklı şehirler için kullanılan plaka kodu 1 rakamından başlar. Aynı zamanda bu durum alfabetik sıraya göre devam eder. Bunun aksine 81 plaka kodu ise Düzce'ye aittir ve sonradan şehir olduğu için verilmiştir.

Trafikte özellikle düzenin sağlanması ve işlemlerin yapılabilmesi için plaka kodları önemli yer taşır. Plakaların başında şehri temsil etmek suretiyle araçlarda yer almaktadır. Karadeniz Bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olarak Düzce adına, sabit şekilde 81 plaka kodu değerlendirilmektedir.