Gazete Vatan Logo

80 Plaka Neresi? 80 Hangi Şehrin Plakası? 80 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'nin her şehrine bir plaka kodu verilmiştir. 80 plaka kodu Osmaniye iline aittir.

80 Plaka Neresi? 80 Hangi Şehrin Plakası? 80 Hangi İlin Plaka Kodu?

80 Plaka Neresi?

Ülkemizde toplamda 81 il vardır ve her birinin kendilerine özel plaka kodları bulunur. Plaka kodları şehirlerde numara bazında olurken, ilçelerde de harfler ile olmaktadır. Bulmacalarda da sıklıkla sorulduğundan plaka kodlarının hangi şehirlere ait oldukları araştırılır.

80 plaka kodu Türkiye'nin Osmaniye iline ait olan bir koddur. Eğer aracın ön ve arka plakasında 80 plaka kodu olursa bu aracın Osmaniye iline kayıtlı olduğunu anlamak mümkündür. O ile başlamasına rağmen plaka kodunun 80 olması Osmaniye'nin sonradan il olmasından kaynaklanmaktadır. 

80 Hangi Şehrin Plakası?

80 plaka kodunun hangi şehrin plakası olduğu merak edilir ve sık sık internet üzerinden araştırılır. 1962 yılında belirlenmiş olan bir kanun ile her şehre alfabetik sıralamaya göre plaka kodları verilmiştir. A'dan başlayarak şehirlere 1 sayısından başlayarak plaka kodları verilir.

Sonradan il olan yerlere sayının devamına göre plaka kodları verilmektedir. 80, Osmaniye şehrinin plakası olarak bilinmektedir. Sonradan şehir olduğu için baş harfi O olmasına rağmen plaka kodu sonlarda olan 80'dir. 

Haberin Devamı

80 Hangi İlin Plaka Kodu?

80, Osmaniye ilinin plaka kodudur. Osmaniye iline bağlı 7 ilçe vardır ve en kalabalık ilçesi de Osmaniye merkezdir. Osmaniye'nin ilçeleri arasında Merkez, Kadirli, Düziçi, Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Bahçe ilçeleridir. 80 plaka kodu gördüğünüz zaman o aracın Osmaniye iline kayıtlı olduğunu anlayabilirsiniz. Araçların önlerinde ve arkalarında plakaları olur. Bu plakada plaka kodlarından başlayarak plakanın devamı yer alır.

Osmaniye Plaka Kodu Kaç?

Osmaniye, Türkiye'nin son il olan illeri arasındadır. Bu nedenle de plaka kodu sonlarda kalmıştır. Osmaniye ilinin plaka kodu 80 olarak karşımıza çıkar. Her ne kadar alfabetik sıraya göre sıralama olsa da daha sonra şehir olduğundan Osmaniye'ye plaka olarak 80 kodu verilmiştir. 

Osmaniye Plaka Kodu 80 midir?

Osmaniye'nin plaka kodu birçok kişi tarafından merak edilir ve sık sık araştırılır. Plaka kodu soruları sıkça bulmacalarda da karşımıza çıkar. Osmaniye plaka kodu karşımıza 80 plaka kodu ile çıkar.

Haberin Devamı