Gazete Vatan Logo

79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de 1 rakamından başlamak suretiyle sırasıyla rakamlar plaka kodu olarak şehirlere verilmiştir. Ancak aynı zamanda bazı şehirler sonradan ilgili kanun ve kararname kapsamında ilçe üzerinden şehir olmuştur. Bu konuda ise Kilis sonradan şehir olan ilçelerden biridir.

79 Plaka Neresi? 79 Hangi Şehrin Plakası? 79 Hangi İlin Plaka Kodu?

O yüzden plaka kodu olarak alfabetik sıra dışında 79 numara öne çıkar. Sabit olarak Kilis merkezi bütün farklı vasıtalar için 79 plaka kodu kullanılmaktadır. Kilis şehri üzerinden trafik şube kapsamında gerekli kriterler doğrultusunda plaka alınarak 79 numara üzerine araçlara yerleştirilir.

79 Plaka Neresi?

79 plaka Kilis şehrine aittir. 1995 yılında Bakanlar kurulunun verdiği karar ile beraber sonradan şehir olan bir ilçedir. O yüzden şehir olması ile birlikte bir sonraki plaka kodu olarak 79 numara verilmiştir. Yani Türkiye'de alfabetik sıraya uymadan plaka almış olan şehirler içerisinde geldiğini söylemek mümkündür.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkan Kilis, aynı zamanda sınır noktasında ülkenin can damarlarından biridir. Diğer yandan Türkiye'nin gelişmekte olan şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

79 Hangi Şehrin Plakası?

79 plaka kodu sonradan ilçe olmuş olan kilise verilen bir numaradır. 1995 yılından bu yana sabit olarak Kilis şehrinin plaka kodu şeklinde ön plana çıkar. 1995 yılında kanun hükmünde kararname ile Bakanlar Kurulu kapsamında ilan edilmiştir. Böylece Türkiye'nin 79. ili olmakla beraber alfabetik sıralama dışında plaka kodunu elde etmiştir.

Haberin Devamı

Özellikle tarım ve hayvancılık noktasında önemli yere sahip olan Kilis, ticaret konusunda da gelişim göstermeye devam ediyor. Bu şehirden çıkmış olan tüm araçlar için ise arka ve ön plakalarda 79 numara başta görünür.

79 Hangi İlin Plaka Kodu?

Karayollarında düzenin sağlanması için şehirler adına sabit olarak plaka kodu verilmiştir. Bu kapsamda 79 plaka kodu ise Kilis şehrinde verilmiş olan bir numara olarak ifade edilir. Kilis üzerinden trafik şube kapsamında gerekli kriterler doğrultusunda alınan plaka, aracın ön ve arka kısmını entegre edilir. Böylece araç artık Kilis merkezli olarak bir vasıta şeklinde değerlendirilir. Özellikle düzenin sağlanması ve gerekli işlemlerin karayollarında sağlıklı biçimde yapılabilmesi için plaka kodları önemlidir.