Gazete Vatan Logo

75 yaşında kadını dolandırdılar

75 yaşında kadını dolandırdılar

İSTANBUL’da 75 yaşındaki bir kadını arayan şüpheliler terör örgütü paralarınızı alacak diye korkutarak 142 bin liralık dolandırıcılık yaptı. Bankadan çektiği paralarını ve evdeki ziynet eşyalarını veren yaşlı kadının ikinci kez dolandırılmasını ise oğlu önledi. Bir hafta sonra tekrar arayan şüphelilere yine para vereceğini söyleyerek randevu veren oğul, polise haber vererek 2 şüphelinin yakalanmasını sağladı. Adliye çıkarılan şüpheliler serbest bırakıldı.

142 BİN LİRA ÇALDILAR

Beşiktaş’ta 6 mayıs 2016 tarihinde yaşanan olayda 75 yaşındaki H.Ü.’yü telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler onu hesaplarının yasa dışı örgüt tarafından ele geçirildiği konusunda ikna etti. Paralarını kaybetmemesi için hemen bankadan çekmesini isteyen şüpheliler farklı aralıklarla yaşlı kadının evine gelerek toplam 142 bin lirayı çalarak kaçtılar.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRMAYA KALKMIŞLAR

Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar H.Ü.’yü arayan şüpheliler bu kez oğluyla konuştu. Kendisini arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu fark eden adam onlara sözde 120 bin dolar vereceğini söyleyerek randevu verdi, ardından polisi aradı. Polis buluşma noktasına gelen 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler Ö.B.(20) ve A.B.(30) Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandı. Poliste ifade veren şüpheliler dolandırıcılık olayından haberleri olmadığını bir arkadaşlarının isteği üzerine olay yerine gelerek mağdurla buluştuklarını anlattı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Haberin Devamı