Gazete Vatan Logo

61 Plaka Neresi? 61 Hangi Şehrin Plakası? 61 Hangi İlin Plaka Kodu?

Şehir plakaları özellikle trafikte araçların yasal yollarla seyir alabilmesi için büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda her şeyin sabit olarak verilmiş bir plaka kodu bulunur. Bu kodlar trafikte denetimin yapılabilmesi için araçların plaka kısımlarında yer alır.

61 Plaka Neresi? 61 Hangi Şehrin Plakası? 61 Hangi İlin Plaka Kodu?

Genelde plakaların başında İki haneli olarak öne çıkmaktadır. Bunlardan biri olarak ise 61 plaka kodu Trabzon'a aittir. Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkan Trabzon için, şehre kayıtlı olan araçlar konusunda 61 plakası kullanılır.

61 Plaka Neresi?

61 numaralı plaka Trabzon şehrine aittir. Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Trabzon aynı zamanda bölgenin Merkezi konumdaki en büyük şehirleri içerisinde gelir. Diğer yanda bir liman şehri olması ile beraber, bölgenin ekonomik açıdan önemli bir kısmını sağlamaktadır.

Plaka olarak ise 61 numara verilmiş durumda. Bu durum Trabzon şehrinin T harfi üzerinden alfabetik sıralamada aldığı numaradır. Bu numara Trabzon merkezli çıkış gerçekleştirilmiş olan ve şehre bağlı araçlar için plaka numarası olarak kullanılır.

61 Hangi Şehrin Plakası?

Karayollarında en çok görülen numaralardan biri olarak 61 plakası öne çıkmaktadır. Bu plaka aynı zamanda Trabzon şehrine aittir. Özellikle Trabzonspor üzerinden statlarda 61 dakika geldiğinde yapılan şölen üzerinden de bilindiğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Aynı zamanda trafikte özellikle araçların hem arka hem de ön plakalarında iki haneli olarak 61 plakası yer almaktadır. Bu araçlar ile karşı karşıya gelindiği vakit araçların Trabzon şehrine kayıtlı olduğunu ifade etmek mümkündür. Özellikle de trafik nedeni denetimi sağlamak ve düzenli hale getirmek için plakalar büyük öneme sahiptir.

61 Hangi İlin Plaka Kodu?

61 plakası Trabzon şehri üzerinden sabit olarak plaka numarasıdır. Özellikle Trafik Şube üzerinden yapılan kayıt ile beraber 61 numarası alındığında bunun Trabzon'a ait olduğu anlaşılır. Trafikte mutlaka bulunması gereken ve araçların kullanması gerektiği plaka kodlarıdır.

Dünya çapında kullanılmasının yanı sıra Türkiye'de yaygın olarak değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Hatta günümüzde trafiğe çıkabilmek için araçların kanun çerçevesinde kullanması gerektiği bir plaka numarasıdır. Alfabetik sıralama üzerinden bakıldığında 61 numarası ise Trabzon şehrine denk gelmektedir. Bütün motorlu araçlar için geçerli olarak öne çıkar.

Haberin Devamı