Gazete Vatan Logo

400 pehlivan kıran kırana güreşti

400 pehlivan kıran kırana güreşti

Silivri denince akla cezaevi veya yargı mahkemeleri gelir fakat bu kez bambaşka bir görüntülerle karşımıza çıktı.. Silivri tarihi Edirne Kırkpınar öncesinde tam 400 pehlivanın mücadelesine ev sahipliği yaptı… Kavaklı Mahallesi’nde Yenici Mehmet’in anısına dikilen heykelin açılışı ile başlayan Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl da nefesleri kesti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçenin yerel değerlerini korumaya ve geleceğe taşımaya yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Ata Sporu Yağlı Güreşler, bu yıl da yoğun katılımla, kıran kırana bir mücadeleyle gerçekleşti. Uzun yıllar güreş müsabakalarına katılan ve altın kemeri bulunan Lütfü Arıcıoğlu’nun Güreş Ağalığını yaptığı yağlı güreşler nefes keserken, 13 kategoride 400 güreşçinin katıldığı müsabakalarda Başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.


YENİCİ MEHMET’İN HEYKEL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde bu yıl Başkan Işıklar tarafından Kavaklılı Yenici Mehmet’in anısına yaptırılan heykelin açılışı gerçekleştirildi. Heykelin açılışını Kaymakam Salih Keser ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar birlikte yaptı. ‘İlçemize emeği geçmiş kimseyi unutmayacağız’ diyen Işıklar, Mehmet Pehlivan’ın anısını yaşatmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti. 13 kategoride gerçekleşen müsabakalar akşam saat 18.00’e kadar devam etti. Silivri Belediyesi bandosunun çaldığı şarkı ve marşlarla büyük bir coşkunun yaşandığı ve yaklaşık 10 bin kişinin takip ettiği güreş organizasyonuna, Keşan Lalacık Köyü Halk Oyunları ekibi de gösterileriyle renk kattı.

KADIN GÜREŞÇİLER İLGİYLE İZLENDİ

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Bulgaristan’dan gelen misafir grupları da vardı. Gruplar arasında bulunan Avrupa Güreşler Müsabakalarında derece sahibi olan kadın güreşçiler, gösteri güreşi gerçekleştirdi. Kadın güreşçilerin kısa süren müsabakaları ilgiyle izlendi. Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yılki Güreş Ağası olan Lütfü Arıcıoğlu, yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın elinden alan Ağa Arıcıoğlu, daha sonra sahada şeref turu attı. Başpehlivanlığı kazanan Şaban Yılmaz’ın madalyasını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar takdim etti.

ÖNEMLİ DERECE SIRALAMALARI;

Küçük Orta Küçük Boy: Birinci Enes Yanık, İkinci Ali Rıza Özkayalar, Üçüncü Yusuf Karakuş, Üçüncü Ersin Ergeç Küçük Orta Büyük Boy: Birinci İsmet Karabulut, İkinci Mustafa Ölmez, Üçüncü Serkan Üğdüler, Üçüncü Ali Turan Büyük Boy: Birinci Ender Akdiş, İkinci Soner Toto, Üçüncü İsmail Koç, Üçüncü Olcay Kara Çavuş Başaltı: Birinci Recep Tosun, İkinci Aydın Koçyiğit, Üçüncü Sener Sar, Üçüncü Rıdvan Kar Baş: Birinci Şaban Yılmaz, İkinci Güngör Ekin, Üçüncü Ahmet Yavuz, Üçüncü Arif Akın

Haberin Devamı