Gazete Vatan Logo

382 Alan Kodu Nereye Ait? +382 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodları sayesinde gelen telefonların hangi ülke ya da şehirden telefon geldiğini anlamak mümkündür. Ancak birçok kişi yaşadığı şehir ve ülke dışındaki yerlerin alan kodlarını bilmemektedir. Bunların da sık sık internetten araştırıldığı görülür. 382 alan kodu da bunlardan biridir. 382'nin hangi şehre ve hangi ülkeye ait olduğunu merak edenler oldukça fazladır. Hemen internet üzerinden araştırarak doğru yanıtı bulurlar. 

382 Alan Kodu Nereye Ait? +382 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

382 Alan Kodu Nereye Ait?

Ülkemizde her şehre ait bir alan kodu bulunmaktadır. 382 alan kodu da ülkemizdeki Aksaray şehrine aittir. 1989 senesinde il statüsü kazanan Aksaray'daki bir sabit hattı aramak için numaranın başına 0382 yazmanız yeterli olacaktır. Daha önce Niğde'ye bağlı olan Aksaray'ın, daha sonra bir alan kodu olmuştur. Başka şehri aramak için tek yapmanız gereken alan kodunu bilerek doğru şekilde kullanmaktır.

Alan kodları sayesinde doğru şekilde çağrınız düşer ve iletişimde sorun yaşamazsınız. Birçok kişi kendi şehirleri dışındaki yerlerin alan kodlarını bilmemektedir. Bu yüzden sık sık internet üzerinden bu konuda araştırmalar yapılmaktadır. 

+382 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Tıpkı ülkemizde alan kodu olduğu gibi dünyadaki tüm ülkelerin de kendilerine ait alan kodları vardır. +382 olarak gelen numaralar da başka ülkeye ait olmaktadır. +382 ile başlayan Zimbabve'ye aittir. Afrika'nın güneyinde yer alan bu ülkeden gelen telefonlarda numaranın başında +382 yazar. Aynı şekilde bu ülkeden bir yeri arayacaksanız numaranın başına +382 yazmanız gerekir.

Haberin Devamı

Böylece o ülke ile kolayca iletişime geçebilirsiniz. İnternetin, teknolojinin ve iletişimin gelişmesi ile artık yalnızca ülkemizde değil dünyada da her yeri kolayca arayabilir iletişim kurabilirsiniz. Bunların başarılı çağrılar olabilmesi için alan kodlarının doğru bilinmesi yeterlidir. 382 kodu da il olarak Aksaray'a, ülke olarak Zimbabve'ye aittir.