Gazete Vatan Logo

359 Alan Kodu Nereye Ait? +359 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Alan kodları, bir ülkenin çağrı kodlarının numaralandırılmış sistemidir. Bu sayede, arayan numaranın hangi ülkeye ait olduğun bilinmesine olanak sağlamaktadır. Her ülkenin, kendi alan kodu bulunmaktadır. Alan kodları, yalnızca uluslararası aramalar yapılacağı zaman kullanılmaktadır. Alan kodu yazılmadan yapılacak olan aramalar yanlış ya da yurtiçi aramalar olarak kayıtlara geçmektedir. Bu sebeple yurtdışı aramalarında, aranılacak ülkenin alan kodunun bilinmesi gereklidir.

359 Alan Kodu Nereye Ait? +359 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

359 Alan Kodu Nereye Ait?

359 alan kodu, Türkiye’nin batı kısmında yer alan Bulgaristan’ a ait bir alan kodudur. Telefona 359 alan kodu ile düşen çağrılar, Bulgaristan üzerinden aranan çağrıları göstermektedir.

+359 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

+359 ile başlayan numara Bulgaristan ülkesinden aramaktadır. Bu alan kodu, Bulgaristan sınırları içerisinde yer alan tüm şehirleri kapsamaktadır.

359 Alan Kodu Nasıl Çevrilir?

Bulgaristan’ ı aramak için kullanılan 359 alan kodu, aşağıda yer alan şekilde tuşlanmaktadır.

+359

00359

Her iki şekilde de doğru olan alan kodu, yazıldıktan sonra aranmak istenen numara tuşlanarak çağrı başlatılmaktadır. Aynı şekilde Bulgaristan’dan gelen bir çağrının başında da + ya da 00 ile başlayan 359 alan kodu bulunmaktadır.

359 Hangi Ülkenin Kodu?

Her ülkeye atanan alan kodları, çağrıların nereden geldiğinin bilinmesine fayda sağlamaktadır. Bu sebeple uluslararası aramalar yapabilmek için alan kodlarının bilinmesi gerekmektedir. 359, Bulgaristan’ a ait bir alan kodudur.

Haberin Devamı

Bulgaristan Nasıl Aranır?

Alan kodu 359 olan Bulgaristan’ ı aramak için, aşağıda yer alan adımlar izlenmelidir.

Öncelikle o ülkeye ait alan kodu yazılır. Bulgaristan için 00359 tuşlanır.

Daha sonra, ilgili numara, başına 0 koyulmadan tuşlanır ve arama başlatılır.

Alan kodu + numara şeklinde yapılan aramalar, Bulgaristan için yapılan aramalardır. Bu arama, uluslararası arama kategorisine dahil olduğu için, farklı ücretlendirme işlemlerine tabii olmaktadır.