Gazete Vatan Logo

344 Alan Kodu Nereye Ait? 0344 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

344 Alan kodu Kahramanmaraş iline aittir. Alan kodu Türkiye’nin bütün illerinde kullanılmaktadır. İstanbul hariç, tüm şehirlerin bir tek alan kodu bulunmaktadır. Telefonu çaldığında 344 rakamını görenler Kahramanmaraş ilinden aranıyor demektir. Bütün şehirlerin kendine ait alan kodu bulunmaktadır. Her biri kendi içinde sabit hatlardan alan koduna gerek duymadan iletişim kurabilmektedir. 

344 Alan Kodu Nereye Ait? 0344 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

344 Alan Kodu Nereye Ait?

Alan kodları her şehri diğerinden ayıran önemli bir simgedir. Kahramanmaraş İli alan kodu da 344 olarak kullanılmaktadır. 81 İlin kendi alan kodu bulunuyor. Sadece İstanbul iki alan kodu kullanmaktadır. Anadolu yakası 216 Avrupa yakası 212 olmak üzere İstanbul’un 2 alan kodu bulunuyor. 344 kodlu bir arama görüldüğünde Kahramanmaraş akla gelmelidir.

Herkesin öncelikle yaşadığı şehrin ardından tüm Türkiye şehirlerinin alan kodunu bilmesi çok önemlidir. Alan kodu bilinmeden arzu edilen telefona erişim olanağı bulunmamaktadır. Alan kodunun başına 0 eklenerek ardından 344 yani 0344 yazıldıktan sonra telefon numarası yazılmalıdır. Bu sayede aranan kişiye güvenle ulaşılabilmektedir. 

0344 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Telefonunda 0344 ile başlayan bir numaradan arandığını görenler Kahramanmaraş ilinden arandığını bilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin 81 İlinden biri olan Kahramanmaraş 2023 deprem merkezi olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır. 6 Şubat 2023 depremi can ve mal kayıplarının en çok yaşandığı dünyanın en büyük afeti sayıldı. Bu depremden Kahramanmaraş’ la tam 11 İl etkilenmiş bulunmaktadır.

Haberin Devamı

0344 alan kodu ile iletişim kurabilenler yardım çağrısında bulundu. Sabit telefon kullanıcıların il sınırları içinde yaptığı aramalarda alan kodu kullanılmamaktadır. Mobil telefonlar ve tüm hatlardan başka ile ait telefon aranacağı vakit 0344 kodunun en başa yazılması ardından telefon numarasının yazılması gerekmektedir. Şehir kodu ve ülke kodu sağlıklı iletişim kurabilmenin en kolay yoludur.