Gazete Vatan Logo

32 kişi boğulacaktı!

Karadeniz’de her yıl yüzlerce can alan “RİP” akıntısı yine kendini gösterdi. Bartın’da Timur Yiğit adlı kişi yaşamını yitirirken Kocaeli’nin Karadeniz sahillerinde iki günde 32 kişi son anda kurtarıldı

Yüzme konusunda henüz yeterli bilincin yerleşmediği Türkiye’de havaların ısınmasıyla birlikte boğulma haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Ters akıntı olarak bilinen ve en iyi yüzme bilenleri dahi açığa sürükleyen RİP akıntısı hafta sonunda yine kendini gösterdi. Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Karadeniz sahillerinde ramazan nedeniyle plajların tenha olmasına rağmen cumartesi ve pazar günü çok sayıda vaka yaşandı. Kısaca ’KOSKEM’ olarak adlandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Kurtarma Timleri, Cebeci bölgesinde 15, Kumcağız bölgesinde 13, Bayramoğlu’nda 2 ve Pembe kayalar bölgesinde 2 olmak üzere 32 vatandaşı boğulmaktan son anda kurtardı.

Bartın’dan acı haber

Bartın’ın İnkumu tatil beldesinde ise arkadaşlarıyla İnkumu tatil beldesinde dalgalı denize giren Timur Yiğit (49), RİP akıntısına kapıldı. Arkadaşlarından yardım isteyen ve bir süre sonra gözden kaybolan Yiğit, Bartın Belediyesi can kurtaran ekiplerince kumsala çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından Bartın Devlet Hastanesine kaldırılan Yiğit, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Kocaeli sahillerine dikkat!

Kocaeli’nin Karadeniz sahillerinde RİP akıntısı nedeniyle her yıl onlarca insan boğularak yaşamını yitiriyor. Belediyeye bağlı ekipler cumartesi ve pazar günü çok sayıda boğulma vakasına müdahale etti. Ramazan dolayısıyla sahiller şimdilik tenha. Ancak Bayram ile birlikte bu sahillerde tehlike artacak.