Gazete Vatan Logo

30 kere tuvalete gitti!

Kampanyaya yardım etmek için...

Kopenhag Danimarka hükümet ortağı Liberal Radikal Partili kadın milletvekili Lotte Rod ülkede mevcut 30 bin bağırsak hastası gencin hastalık nedeniyle eğitimlerini aksatmalarına dikkat çekmek için bir günde 30 kez tuvalete gitti.

Günboyu belli olmayan vakitlerde kendisine gönderilen 30 sms’le verilen bilgiler doğrultusunda tuvalete giden Danimarkalı vekil Rod, zamanında tuvalete yetişmediğinde gelen yeni bir sms ile iç çamaşırı değiştirmek zorunda kaldı.

Milletvekil Rod, bir günde vakitli vakitsiz 30 kez tuvalete gitmeyi bağırsak hastası gençlerin tabularını yıkmak ve eğitimlerinde hastalıkları nedeniyle yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla kabul ettiğini ve bu nedenle Colitis-Crohn Derneğinin bir günlük bağırsak-happening kampanyasına katıldığını söyledi.

Okula gidemiyorlar Bu tür hastalığı olan gençlerin hastalıkları azdığı periyotlarda kanamalı ishal ve ağrılar nedeniyle günde en az 30 kez tuvalete gitmek zorunda kaldıkları ve okula gidemedikleri belirtildi.

Özellikle lise eğitimi alan gençlerin hastalıklarından ötürü devamsızlık nedeniyle okuldan atılmakla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden dernek başkanı Bente Buus, bu gençlerin hastalıkla ilgili tabularla mücadele etmekten yorgun düştüklerini ve handikap burs ücreti alamadıklarını vurguladı. (Milliyet)

Haberin Devamı