Gazete Vatan Logo

3 milimetrelik makasla gelen hayat

İkizlere 3 milimetrelik makasla anne karnında başarılı bir operasyon yapıldı. Kız bebekler hamileliğin 7. ayında dünyaya ‘merhaba’ dedi.

Konya’da nadir görülen “amniyotik band sendromu” nedeniyle elsiz ve ayaksız doğma ihtimali olan tek yumurta ikizi, anne karnındaki başarılı cerrahi operasyonla ikiziyle vücudunda eksiklik olmadan hayata “merhaba” dedi. 7 ay önce tek yumurta ikizlerine hamile kalan Seval Çetin (30), düşük tehlikesiyle gebeliğinin 3’üncü ayında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar’a başvurdu.

Ailenin onayı alındı

Kontrollerde, kız olan ikizlerden birinde amniyotik band sendromu rahatsızlığı teşhisi konuldu. Hamileliğin 6’ncı ayında bebeğe anne karnında ameliyat kararı alındı. 400 gramlık bebeğin yanında ikizi de bulunduğundan risk faktörü iki kat artınca ailenin onayı alındı. Daha sonra Prof. Dr. Acar ve ekibi 3 milimetrelik makasla başarılı bir cerrahi operasyon gerçekleştirdi. Bebekler hamileliğin 7’nci ayında vücutlarında herhangi bir eksiklik olmadan dünyaya geldi.

Haberin Devamı