Gazete Vatan Logo

212 Alan Kodu Nereye Ait? 0212 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

212 alan kodunun nereye ait olduğunu merak edenler için, doğru cevap İstanbul olacaktır. Ancak İstanbul bir Metropol olması dolayısıyla Anadolu ve Avrupa yakası olarak 2 bölgeye ayrılmış bulunmaktadır. Telefon kodu da bu anlamda 2 ayrı numara olarak kullanılmaktadır. 212 ve tüm şehirlere ait olan numaralar telefon alan kodu olarak adlandırılmaktadır.

212 Alan Kodu Nereye Ait? 0212 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

212 Alan Kodu Nereye Ait?

212 alan kodunun İstanbul Avrupa yakasına ait olduğu bilinmektedir. Türkiye ve dünyanın bütün şehirlerinde alan kodu kullanılmaktadır. Telefon numarası benzer olsa dahi alan kodu sayesinde doğru arama gerçekleştirilebilmektedir. Alan kodları başına 0(sıfır) eklenerek kullanılmaktadır. Yalnız bu arama şekli mobil hatlarla şehir ya da ülke dışından aramalarda gereklidir.

Aynı il sınırları içinde sabit hatlardan sadece telefon numarasının yazılması yeterlidir. Yurt dışı aramalar için ise ülke kodu eklenmesi gerekmektedir. Alan kodu ve ülke kodları evrensel alanda herkesin arzu ettiği yer ve kişiye erişebilmesini kolaylaştırmaktadır. 

0212 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

0212 ile başlayan bir numaradan arananlar İstanbul Avrupa yakasından arandığını bilmelidir. 0212 alan kodunun mobil hatlardan arama yapanlar için de yazılması gerekmektedir. Sabit telefon kullanıcıları aynı bölgede bulunan bir telefonu aramak istediğinde alan kodu yazmasına gerek yoktur. Erişim sağlamak istediği telefon numarasını yazarak aradığı kişiye ulaşabilecektir.

Haberin Devamı

Alan kodu yazılması ya da 0212 numaradan arandığını görenler İstanbul Avrupa yakasından aranıyor demektir. İstanbul Anadolu yakası alan kodu ise 216 olarak kullanılmaktadır. İstanbul’dan arananlar hem 212 hem de 216 numaralarını yazmalıdır.

Aynı şekilde her iki yakadan arananlar da arandığı bölgenin alan kodunu görebilmektedir. Çünkü 0216 numarayı görenler Anadolu 0212 görenler ise Avrupa yakasından aranıyor demektir. 0212 alan kodu asıl telefon numarasından önce yazılmaktadır.