Gazete Vatan Logo

20 yıllık ayıp kapanacak

'Deniz manzaralı çöplük' park olarak düzenlenecek.

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nin gözde turistik merkezlerinden Altınoluk’ta, yerleşim yerine 1 kilometre mesafedeki, 20 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan ve etrafa yaydığı koku nedeniyle rahatsızlığa yol açan çöplüğün kapatılıp, rekreasyon alanına dönüştürüleceği bildirildi.

CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Mahallesi ve ilçe merkezindeki çöp depoloma alanlarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ile birlikte çöplüğe gelen Başkan Saka, çöp depolama alanlarında iyileştirme çalışmaları ve uygulamaya konulan ’Ambalaj ve Katı Atıklar Yönetim Planı’ kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalar ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile Ambalaj Atıkları Yönetim Planı çalışmalarını yürüten özel firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Saka, evsel atıkların zamanında ve hızlı bir şekilde toplanması kadar çöp sahalarının çevreye zarar vermeyecek şekilde kullanılması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Saka, "Altınoluk’taki çöp sahasına döküm işlemini durdurduk, gerekli düzenleme çalışmalarını başlattık. Eski çöplük bölgesinde kısa bir süre içerisinde başlayacak hafriyat ve dolgu çalışmaları sonrası yapılacak çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarıyla piknik alanları, spor alanları ve süs havuzlarının bulunduğu dev bir rekreasyon alanı oluşturulacak" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Saka, Edremit Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Körfez Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ve Havran ilçelerini kapsayacak olan Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisi’nin hizmete girmesinden sonra çöp sahalarının tamamen kapatılacağını ve Edremit ilçe merkezindeki depolama alanın ara istasyon olarak kullanılacağını söyledi. Başkan Saka, Altınoluk çöplüğünün 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu bu alanın çok ihmal edildiği için öncelikli olduğunu belirtti, "Çöplük alan, Altınoluk’un henüz köy olduğu dönemlerden kalma. Altınoluk’un en gözde yerlerinin birinde. Edremit’in en büyük çevre sorunlarından birinin daha çözüm aşamasında olması beni çok mutlu ediyor. Altınoluk’a çok güzel bir alan kazanacağız. Bu alan halkımızın hizmetine sunulacak. Çöplük alan, son teknolojik gelişmelere uygun olarak kapatılacak. Çalışmalar tamamlandığında güzel bir seyir terasının yanı sıra, sosyal bir tesis de kazanacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı