Gazete Vatan Logo

20 Ocak tarihinde eğitimin tatil edildiği iller

20 Ocak tarihinde eğitimin tatil edildiği iller

BURSA

Bursa'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yarın (20 Ocak çarşamba) ilk ve orta okullar ile liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı aktarıldı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde buzlanma ve kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime yarın 1 gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
ORDU
Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Ocak Çarşamba günü Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullarda, Gölköy'de ilçe merkezi hariç tüm okullarda, Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
ÇORUM
Çorum kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli tüm okulların Valilik kararı ile 20 Ocak Çarşamba tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.
BAYBURT
Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde karın etkisinin artarak devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle Bayburt genelinde tüm okullarda 20 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi" dedi.
Çağlayan, tüm kurumlarda engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağını kaydetti.
ERZİNCAN
Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar ile Tercan ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların, Tercan ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okulların 20 Ocak Çarşamba günü tatil edilmesini kararlaştırdığı belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
SİVAS
Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas’ın Gölova, Koyulhisar, Gölova ve Akıncılar ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, Kangal ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler içinde yarın okulların tatil edildiği öğrenildi.
TUNCELİ
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.
BİTLİS
Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ile Mutki ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis merkez ile bağlı köylerde kar yağışı ve tipinin eğitimde aksamalara yol açacağını vurgulayarak, okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.
Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ise hava koşullarından dolayı yaşanacak olumsuzlukları önlemek amacıyla ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiğini söyledi.
Bu arada, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçelerinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli sayılacakları bildirildi.
MUŞ
Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar 1 günlük tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır” dedi.
ZONGULDAK
Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı