Gazete Vatan Logo

20 bin turisti kaçırdık!

Sörf hocalarına izin çıkmadı, 20 bin turist rotayı Yunanistan’a çevirdi

140 yabancı yelken ve sörf hocasına çalışma izni alamayan TUI, Türkiye’deki 3 tesisini kiralarını ödemesine rağmen kapattı. Bu karar nedeniyle 450 kişi işsiz kalırken sörf ve yelken turizmi için gelen 20 bin turistin Yunanistan’a kaydığı belirtildi

Türkiye’de kiraladıkları turizm tesislerinde sörf ve yelken eğitimi vermek için gelen 140 sörf hocasına çalışma izni alamayan TUI, 3 tesisini kapattı. Bu karar nedeniyle sörf ve yelken turizmi için gelen 20 bin turistin Yunanistan’a yöneldiği belirtilirken tesislerde çalışan 450 kişinin de işsiz kaldığı açıklandı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Gürel Aydın, Club Marverde Bodrum, Club Foça ve Perili Köşk Datça’nın bu yılki işletme kiraları ödenmesine rağmen kapandığını belirterek, “Bu tesisler, 10 yıldır burada ve dünyanın en büyük tur operatörü TUI zincirine ait otellerdi. Bu otellerin yatak kapasitesi bin 400 civarındaydı. Oteller şu anda kilitli, çalışmıyor. Türkiye’ye yılda 20 bin kişi sörf için geliyordu. Bu tesislerin kapanması nedeni ile 20 bin İngiliz turist kaybımız var, bu turistler Yunanistan’a kaydı. Biz 140 yabancı hocaya izin vermeyerek, bu tesislerde çalışan 450 kişiyi de işsiz bırakmış olduk” dedi. TÜROFED’in değerlendirme toplantısında konuşan Aydın, Türkiye’de yabancı çalıştırılmasıyla ilgili barajın yüzde 10 olduğunu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izinlerin 3 ile 6 ayda çıktığını hatırlatarak, bu sürede turizm sezonunun bittiğini de sözlerine ekledi.

En çok düşüş Bursa’da


TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise, ilk ilk 5 ayda, turist girişlerinde, geçen yılın aynı dönemine yüzde 5.8’lik bir gerileme olduğunu belirterek, “Bursa diğer bölgelere göre daha fazla kayıp yaşadı. Ana nedeni otomotivdeki daralma” diye konuştu.

Haberin Devamı