Gazete Vatan Logo

19 Plaka Neresi? 19 Hangi Şehrin Plakası? 19 Hangi İlin Plaka Kodu?

Yaşadığımız şehrin birçok özelliğinin olduğu bilinir. Bu özellikler içerisinde plaka kodları da bulunur. Yani her şehir için belirli bir plaka kodu verilmiştir. Plaka kodun zaten her şehirde olması gerekmektedir. Bunun yanında aynı koda başka yerde rastlama gibi bir durum söz konusu değildir. Burada önemli olan şehirler özelinde farklı olarak plaka kodlarının verilmesidir. Hatta yaşadığı yerden farklı bir yere giden kişiler kendi şehrine ait plaka kodunu görmek isterler. 

19 Plaka Neresi? 19 Hangi Şehrin Plakası? 19 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç Plaka Kodu Neye Göre Belirlenir? 

Araç plaka kodları uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Bu plaka kodlarının varlığı sayesinde önemli derecede kolaylık elde edildiği görülmektedir. Ayrıca araç plaka kodunun sıralama neticesinde illere verildiği dikkat çeker. Normalde ülkemizde bunun için illerin alfabetik sıralamasına dikkat edilmiştir. Fakat bir süre sonra yeni il olan şehirlerden dolayı sıralama farklı olmaya başlamıştır. 

Ülkemizde yer alan plaka sıralaması dünya genelinde farklı olabilir. Yani her ülkenin kendine göre plaka sıralaması olması mümkündür. Buna göre ortaya çıkan sonuçlar plaka kodunun ve plakanın nasıl olması gerektiğini anlamaya yarar. 

19 Plaka Neresi? 

Plakaların içerisinde kod olarak 19 rakamının yer aldığı da bilinir. Tabi 19 plaka kodu için hangi ilin akla geleceği büyük bir merak konusudur. Buna göre 19 plaka kodu için Çorum şehri karşımıza çıkmaktadır. 

19 Hangi Şehrin Plakası? 

Araç plakalarını yazarken öncelikle ilk hane karşımıza çıkmaktadır. Bu ilk hanenin nitelediği ise aracın plaka kodudur. Yani aracın kayıtlı olduğu şehir bu plaka kodundan anlaşılır. Plakalı olan her araçta bu kod yer almaktadır. 

Haberin Devamı

19 plaka kodu için merakın olduğu da görülür. Bu merakı gidermek ise oldukça basittir. Çünkü 19 plaka kodu denildiği zaman karşımıza Çorum gelir. Çorum ilinin plaka kodu 19 şeklinde bilinmektedir. 

19 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemiz öncelikle bölgelere, ardından ise illere ayrılmıştır. İllerde yer alan otobüs, otomobil, minibüs ve çeşitli araçların ise plakaları bulunur. Tabi o ile kayıtlı olan araçlarda şehrin plaka kodu kullanılmaktadır. Bu kapsamda 19 plaka kodu Çorum'a aittir. 

Hangi Şehir 19 Plaka Kodunu Taşır? 

Plaka kodlarından 19 için işaret edilen şehir Çorum'dur. Çorum şehri bünyesinde kayıtlı olan tüm araçlarda 19 plaka kodu bulunmak zorundadır.