Gazete Vatan Logo

14 Plaka Neresi? 14 Hangi Şehrin Plakası? 14 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodlarının her şehirde yer aldığı bilinir. Bu plaka kodlarının birçok açıdan önemli olduğu görülmektedir. Özellikle plakaya bakarak aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu bilmek mümkündür. 

14 Plaka Neresi? 14 Hangi Şehrin Plakası? 14 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç Plakaları Nedir? 

Araç plakalarının Türkiye ve dünya üzerinde zorunlu olarak yer aldığı bilinir. Yani plaka olmadan araçların trafiğe çıkmaları yasaktır. Bundan dolayı her şehrin plaka kodu ayrıdır ve buna göre karışıklık çıkmasının önüne geçilmektedir. Ayrıca araç plakalarının bilinmesi genel kültür açısından önem arz etmektedir. 

14 Plaka Neresi? 

14 plakanın sahip olduğu şehrin Bolu olduğu görülmektedir. Bolu şehrinde yer alan tüm ilçeler ve köyler plakaya sahiptir. Bundan dolayı Bolu şehrinin sınırları içerisinde 14 plakaya sıkça rastlanılır. 

14 Hangi Şehrin Plakası? 

Türkiye'de şehirlerin plakaları 01'den başlayarak yukarıya doğru gitmektedir. Bu plakalardan biriside 14 olarak karşımıza çıkar. Tabi 14 plaka için sadece tek bir şehir bulunur. Bu şehrin ise Bolu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca şehirlerde yer alan plakalar sadece oraya özgüdür. Böylelikle her plaka tek bir şehri temsil etmektedir. 

14 Hangi İlin Plaka Kodu? 

Araçların kimliği denildiği zaman akla plakanın geldiği görülmektedir. Plakaların en başında ili temsil eden rakamlar olduğu bilinir. Bu rakamlar plakanın en başında yer alır. Böylelikle plakanın başlangıcı karşımıza çıkmış olur. 

Haberin Devamı

Bolu şehrinin ülkemizde yer alan illerden birisi olduğu görülmektedir. Şehrin bulunduğu bölge ise Karadeniz şeklinde karşımıza çıkar. Buna göre şehrin birçok özelliği olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca Bolu'nun sahip olduğu plaka kodu 14 şeklinde bilinir. Bunun için şehrin plaka kodunu 14 olarak bilmekte yarar vardır. 

Plaka Kodu 14 Olan Şehir Neresidir? 

Araçların ilk dikkat çeken özellikleri içerisinde plakalar geldiği bilinir. Özellikle insanların başka bir şehre gittikleri zaman kendi plaka kodlarını görünce çok sevildikleri görülmektedir. Bundan dolayı plakaların önemli olduklarını söylemek yanlış olmaz. Ayrıca araca ait çok sayıda yasal işlemin plaka üzerinden yapıldığı dikkat çekmektedir. 

Plaka kodu 14 olan şehrin merak konusu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu merakın giderilmesi ise son derece kolaydır. Çünkü 14 plaka kodunun sahip olduğu şehrin Bolu olduğu bilinir.

Haberin Devamı