Gazete Vatan Logo

14 bin kötü beslenen çocuğa ulaşacak

14 bin kötü beslenen çocuğa ulaşacak

Çocukların kötü beslenmesine ve erken çocuk gelişimde beslenmenin oynadığı role dikkat çekmek amacıyla, Mayıs 2014’te “NutriwayTM Power of 5TM” adıyla bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi başlatan Amway, kampanya ile 11 ülkede, 6 aylıktan 5 yaşa kadar kötü beslenen çocukların, günlük besin değerlerini karşılayabilmeyi hedefliyor. Amway, projesinde yeni hedefini ise, 2016 yılı sonuna kadar 14 binden fazla kötü beslenen çocuğa 5 milyon Nutriway Little Bits temin etmek olarak belirledi.

16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlanırken gelecek yıl için hedefini açıklayan Amway, kampanyasının “Hedef 5 Milyon Nutriway Little Bits Gücü” adı verilen yeni etabıyla, 6 aylıktan 5 yaşa kadar kötü beslenen 14 binden fazla çocuğa ulaşabilmeyi planlıyor. Bu arada Nutriway Power of 5 Kampanyası, bugüne kadar 11 ülkede, binlerce çocuğa, bir mikro besleyici gıda takviyesi olan Nutriway Little Bits temin ederek, bu çocukların temel günlük besin elemanı ihtiyacını karşıladı.

Amway Sosyal Sorumluluk Müdürü Jeff Terry, “Açıkladığımız yeni hedef ile ulaşmaya çalıştığımız kötü beslenen çocuk ve aile sayısını, önemli ölçüde artırmış olacağız. Nutriway Power of 5 Kampanyası, Amway Serbest Girişimcileri, Amway çalışanları ve kamuoyundan insanlarla birlikte, dünyanın her yerinde birçok insan tarafından benimsenmiş durumda” şeklinde konuştu. 14 binden fazla çocuğa ulaşabilmeyi amaçlayan yeni hedefleri için ise, daha çok insana gereksinim duyduklarının altını çizen Terry, “Bize destek verebilecek organizasyonlarla ve daha fazla çocuğa daha fazla Nutriway Little Bits temin etme çabalarımızı destekleyecek insanlarla, güçlü bir işbirliği geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

KÖTÜ BESLENME, 3 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK ÖLÜMÜNÜN SEBEBİ

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, her yıl 5 yaş altındaki 3 milyondan fazla erken çocuk ölümünün nedeni kötü beslenme. Hayatta kalanlar ise, çoğu zaman büyüme geriliği, zayıf öğrenme gelişimi ve hastalıklara karşı düşük bağışıklık gibi kalıcı etkilerden zarar görüyor. Kötü beslenme aynı zamanda okul performansını da etkiliyor.

Haberin Devamı