Gazete Vatan Logo

13 Plaka Neresi? 13 Hangi Şehrin Plakası? 13 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka günümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Aracı tanımak adına plakaların yeri önemlidir. Araçların plakaların başında iki sayı bulunmaktadır. Bu sayı aracın plakasıdır. Plaka aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu göstermektedir. 

13 Plaka Neresi? 13 Hangi Şehrin Plakası? 13 Hangi İlin Plaka Kodu?

13 Plaka Neresi?

Eğer bir aracın plakası 13 ise, o araç Bitlis iline kayıtlıdır. Bitlis doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ildir. Bitlisin geçim kaynağı tarıma, hayvancılığa ve ormancılığa dayanır. Bir taşıtın plakasından onu tanımak mümkün. Plaka sayesinde ihtiyaç duyulan bilgilere kolaylıkla ulaşmak mümkün olmaktadır. 

13 Hangi Şehrin Plakası?

Plaka sağlam bir şekilde araca takılmaktadır. Bir aracın kimliği olarak da kabul edilebilir. Plaka her anlamada önemlidir. Yasal bir zorunluluğu da bulunan plakalar, her il temsil etmektedir. 81 ile ait plaklar var. 13 plaka da Bitlis iline bağlıdır. Plakaya bakara aracın ceza sorgusu, vergisi öğrenilebilir. 

13 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bir aracın plaka kodu o aracı devlete karşı kendini tanınmaktadır. Plaka sorgulamada gerekli olan tüm bilgiler çıkmaktadır. Bu yüzden plaka takılması zorunludur. İlk defa taşıt plakası Fransa ülkesinde kullanılmaya başlandı. 1893 yılında ilk taşıt Fransa şehrinde plaka takmıştır. 192 yılında ise bu plaka takma sistemi ülkemizde yasalaştı. 

Haberin Devamı

13 Plaka Kodu Nerenin?

Bitlis şehrine ait olan 13 plaka kodu nerede olursa olsun o ile kayıtlı olduğunu göstermektedir. Sadece plaka koduna bakarak taşıtın hangi ile ve ilçeye bağlı olduğunu bilmek mümkün. Aynı zamanda ceza gibi işlemler de plaka numarasına göre yapılmaktadır. Devlet mercekleri sadece plakaya bakarak detaylı bilgilere ulaşabilirler. Bir aracın kimliği olan plaka kodu araca takılan beyaz bir tabela şeklindedir. 

Bütün dünyada plaka takma zorunluluğu vardır. Plaka kodları belli başlı araçlara takılmaktadır. Özellikle 30 km'den fazla hız yapan taşıtlara plaka takma zorunluluğu vardır. Aracı tanımak adına plaka gereklidir. Plakalar insan hayatını kolaylaştıran bir sistemdir.

Aynı zamanda böylelikle düzenli ve sistematik bir uygulama da mevcut olmaktadır. 13 koduna sahip olan Bitlis şehridir. Bitlis şehrine kayıtlı olan her aracın plakası 13 ile başlamaktadır. Sonraki sıra ise ilçeyi belirlemektedir.