Gazete Vatan Logo

12 Plaka Neresi? 12 Hangi Şehrin Plakası? 12 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç plakalarının tüm dünyada kabul gören bir yapısı olduğu bilinir. Bunun yanında araç plakaları için her ülkede farklı bir sıralama yapılması mümkündür. Bizim ülkemizde bu sıralama için plakalar 01'den başlar ve şehirlere alfabetik olarak verilir.

12 Plaka Neresi? 12 Hangi Şehrin Plakası? 12 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ayrıca sonradan il olan şehirlerin bu sıralamayı bozduğunu söylemek yanlış olmaz. Bununla birlikte araç plakalarını daha iyi şekilde anlamak için şehirler ile özdeşleştirmek gerekir. Böylelikle şehrin plakaya bakarak hemen söylenmesi mümkündür 

Araç Plakası Nedir? 

Araç plakasının ülkemiz ve tüm dünya için geçerli bir yapısı olduğu bilinir. Bu geçerlilik resmi olarak dikkat çeken bir unsurdur. Bunun yanında araç plakası ülkelere bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Bundan dolayı her ülkede araç plakalarını aynı görmemek gerekir. 

Araç plakası bir şehrin adeta kimliği gibidir. Zaten insanların başka şehirlere gittiklerinde bile kendi şehirlerine ait plaka kodlarını aradıkları bilinir. Bunun yanında araç plakalarının yeni il olan yerlere sıralamanın sonundan verilmeye devam ettiği görülmektedir. 

12 Plaka Neresi? 

12 plakalı olarak karşımıza çıkan şehrin ismi Bingöl şeklindedir. Bunun için Bingöl şehrinin plaka kodunun 12 olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca 12 plaka kodu için Bingöl şehrinden başka yerin olmadığı görülmektedir. Tabi buna göre Bingöl şehrinin plaka kodunu 12 olarak bilmekte yarar vardır.

Haberin Devamı

12 Hangi Şehrin Plakası? 

Her şehrin sahip olduğu plakanın merak çektiği görülür. Bu merakın yanında plakaların genel kültür yönünden önem arz eden bir yapısı olduğunu söylemekte yarar vardır. Ayrıca 12 ile ortaya çıkan şehrin Bingöl olduğunu unutmamak gerekir

12 Hangi İlin Plaka Kodu?

İller içerisinde yer alan Bingöl kendine ait olan bir plaka kodu kullanmaktadır. Bu plaka kodunun 12 olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte plaka kodu olarak 12'nin sadece tek bir şehirde yer aldığı görülmektedi3. Bu şehir Bingöl'dür. Şehrin plaka kodu öncelikle il bazında verilmiştir. Buna göre şehrin sınırları içerisinde kalan her yer aynı plakayı kullanır. 

12 Plaka Kodu Nerenin?

Her şehir için belirli olan plaka kodları günümüzün araçlar için önem arz eden unsurlarından birisidir. Ayrıca plaka kodu 12 ile başlayan şehrin Bingöl olarak kayıtlarda yer aldığı bilinmektedir.