Gazete Vatan Logo

08 Plaka Neresi? 8 Hangi Şehrin Plakası? 8 Hangi İlin Plaka Kodu?

Dünyanın her yerinde trafikte ilerleyen kamyon, otobüs, otomobil ve bunlara benzer araçlara plaka verilmiştir. Plakaların veriliş şekli ise ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Buna göre ülkemiz için plaka kodları sırasıyla ilerleyerek karşımıza çıkar. Plaka kodlarında temel esas ise alfabetik şehir sıralamasıdır. Fakat Zonguldak şehrinin ardından bu düzen bozulur. Çünkü yeni il statüsü alan iller farklı plaka kodları almışlardır. 

08 Plaka Neresi? 8 Hangi Şehrin Plakası? 8 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç Plaka Kodu Nedir? 

Plaka kodunun araçlarda yer alması son derece normal olan durumlardan birisidir. Ülkemizde yer alan yasalara göre plaka olmadan otomobil, otobüs ve bunlara benzer araçlar trafiğe çıkamazlar. Ayrıca bunların trafiğe çıkmaları için kayıtlı bir araç plaka kodları olması gerekir. 

Araç plaka kodunun ülkemizde yer alan farklı şehirlere ait olduğu bilinir. Buna göre araç plakalarının her şehir için yer aldığını görmekteyiz. Böylelikle araç plaka kodundan şehre erişim şansı elde edilebilir. 

08 Plaka Neresi? 

08 olarak başlayan plaka kodunun simgelediği şehir açıkça bilinmektedir. Bu şehrin Artvin olduğu görülür. Buradan hareket ederek Artvin şehrinin plaka kodu olarak 08 rakamını kabul edebiliriz. Ayrıca Artvin şehri komple olarak bu plaka koduna sahiptir. 

8 Hangi Şehrin Plakası? 

Trafikte seyreden araçların içerisinde 8 plaka kodu da denk gelebilir. Ayrıca bu plaka kodunun Artvin şehrinde kayıtlı olduğunu görebiliriz. Ayrıca 8 plakalı olan kodun başına 0 gelir ve bu plaka kodu 08 olarak yazılır. 

Haberin Devamı

8 Hangi İlin Plaka Kodu?

İl plaka kodları için 1'den başlayarak yukarıya giden bir sıralama vardır. Bunun için 7 plakanın ardından 8 plakayı görebiliriz. Bu plaka kodu Artvin iline aittir. 

Hangi Şehir 08 Plakalı? 

Plaka kodlarından birisi olan 08 için bilinmesi gereken şehir Artvin'dir. Artvin'in sınırları içerisinde kalan her yerinde 08 plaka kodu görülmektedir.

Herkesin kendine ait olan şehrin plaka kodunu merak ettiği bilinir. Buna göre plaka kodlarının içerisinde herkes kendi şehrini bulabilir. Tabi ilçede olanların bilmesi gereken bağlı oldukları ilin plaka kodudur. 08 plaka kodu içinde bu durum geçerlidir. Çok sayıda yerde görülen 08 plaka kodunun Artvin bünyesinde kayıtlı olduğu bilinmektedir.