Gazete Vatan Logo

03 Plaka Neresi? 3 Hangi Şehrin Plakası? 3 Hangi İlin Plaka Kodu?

Şehirlerarası yapılan seyahatlerde farklı farklı plaka kodları ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu plaka kodları oluşturulurken 81 il olmaz üzere alfabedeki sıralamalara göre belirlenmektedir. Bu açıdan bakıldığında 03 plaka çokça merak edilen plakalar arasında yer almaktadır.

03 Plaka Neresi? 3 Hangi Şehrin Plakası? 3 Hangi İlin Plaka Kodu?

03 Plaka Neresi?

03 plakası göz önüne alındığında bu plakanın şehirlerarasından Afyonkarahisar iline ait olduğu ortaya çıkmaktadır. Afyonkarahisar iline ait olan 03 plaka genel olarak hem araba plakaları için hem de posta işlemleri ile birlikte pek çok değişik amaç için kullanılmaktadır. Bununla birlikte Afyonkarahisar ili hem tarihi hem de kültürel birikimi göz önüne alındığında önemli şehirlerimiz arasında yer almaktadır. 

3 Hangi Şehrin Plakası?

Özellikle farklı işlemler ve de çalışmalar söz konusu olduğunda Afyonkarahisar üzerinden 03 nolu plaka kodu kullanılmaktadır. Hem ilçeler hem de şehir merkezi açısından bakıldığında Afyonkarahisar ili adına 03 nolu plaka değerlendirilebilmektedir.

Bu şekilde işlemler mevcut durumlara bağlı olmak üzere tamamlanabilmektedir. Ayrıca herhangi bir problem çıkmadan düzenli bir şekilde yapılan çalışmalar gerçekleştirilmektedir. 

3 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka koduna bakıldığında Afyonkarahisar iline ait olmaktadır. Plaka kodu incelendiğinde 03 olan plakalar Afyonkarahisar iline kayıtlı olmaktadır. Bu ilin şu an için güncel belediye başkanı Mehmet Zeybek olarak bilinmektedir. Afyonkarahisar ilinin geçmişte halk arasında bilinen ismi ise Afyon'dur. 

Haberin Devamı

03 Plaka Hangi İl?

03 Plaka kodu hususunda yapılan çalışmalar plaka kodunun Afyonkarahisar iline ait olduğu ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Afyonkarahisar il sınırları içerisinde toplamda 18 ilçe, 60 belediye ve yaklaşık olarak 440 köy bulunmaktadır. Yüz ölçümüne bakıldığında ise Afyonkarahisar ilinin yüz ölçümü kayıtlarda 1423 kilometrekare olarak bilinmektedir. 

03 Plaka Kodu Harf Kodları Nedir?

Ülkemizde 81 il mevcuttur. Ayrı ayrı olmak üzere bu 81 ilin kendine özgü plaka kodları mevcuttur. Bu bağlamda plaka kodları 01'den başlamak üzere 81'e kadar gitmektedir. Her ilin kendine özgü olmak üzere plaka kodlarının olmasının temel sebebi budur.

03 plaka kodu Afyonkarahisar ilinin kodu olarak yer almaktadır. Kaymağı ile meşhur olarak bilinen Afyonkarahisar ilinin ilçelerinin de kendine özgü olmak üzere plaka harf kodları mevcuttur.

Haberin Devamı