Gazete Vatan Logo

Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı

Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitimine destek olmak için Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu'nda yerini aldı.

Otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı

5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen yardımseverlik koşusunda toplam 23 öğrenciye 1 yıllık eğitim bursu sağlama hedefiyle yola çıkan vakıf, katılımcıların bağış kampanyaları sayesinde bugüne kadar hedefinin yarısına ulaştı. 20 Kasım'a kadar devam edecek bağış kampanyaları kapsamında 11 öğrenciye daha eğitim bursu sağlayabilmek için destek çağrısında bulunuyor.

Yardımseverlik koşularının hem otizm konusunda farkındalık yaratmak hem de otizmli öğrencilerin tek çareleri olan özel eğitimlerine ulaşmalarına destek olmak için çok kıymetli olduğunu belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, “Tohum Otizm Vakfı olarak 20 yıldır otizmli çocukların yaşamda fırsat eşitliği için nitelikli özel eğitim çalışmalarını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize adımları ile destek veren tüm Tohum Güneşimiz olan koşucularımıza ve onlara bağışları ile destek verenlere teşekkürler. Kampanyaların bitiş tarihi olan 20 Kasım'a kadar desteklerini bekliyoruz” dedi.