Gazete Vatan Logo
DünyaTavuğu 'biftek' yapan icat!

Tavuğu 'biftek' yapan icat!

Tavuğu 'biftek' yapan icat!

Geçtiğimiz ay sahte yumurta ile gündeme gelen Çin, bu sefer de sahte kırmızı et ile sarsıldı

Çin’de domuz bifteği fiyatlarının artması üzerine, sahte biftekler piyasaya sürüldü. Sahte kırmızı et, pişmiş tavuk etine eklenen özel kimyasal maddelerle elde ediliyor. Sahte kırmızı etin gerçeğine tam benzemesi için karışımın içerisine, biftek kokusu veren özel maddeler ekleniyor.

1 SAATTE BİFTEĞE DÖNÜŞÜYOR

Etin üzerine eklenen kimyasal maddeyle, bir saat içerisinde tavuk eti, bifteğe dönüşüyor. Ocak ayında Çin medyasında yer alan haberlerde, sahte yumurta üretildiği de ortaya çıkmıştı.

Yapay yumurta kabuklarının kalsiyum karbonattan, içinin ise sodyum aljinat, şap, jelatin ve yenebilir kalsiyum klorür ile renklendiricilerden yapıldığı belirtilmişti.

SALLAYINCA SES GELEN YUMURTA

Sağlığa zararlı olan bu yumurtaların kabuğunun normalden daha parlak ve sert olması, sallayınca içinden ses gelmesi de ayırt edici özelliklerinden. Yumurtaların normal şekilde olmaması, sarısını çevreleyen beyaz zarın bulunmaması veya kırıldığı zaman sarısının hızla beyaza karışması, göze çarpan özellikleri.

Sizin İçin Seçtiklerimiz