Gazete Vatan Logo

YSK Başkanı: Bazı sıkıntılar olabilir

YSK Başkanı Güven, ilk kez sandık kurullarının ıslak imzalı sonuç tutanaklarını açıklayacaklarını belirtti: ‘194 binden fazla sandık var. Bazı sıkıntılar olabilir’

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanı Sadi Güven, dün seçim sonuçlarının açıklandığı saatlerde kameraların karşısına geçti. Resmi sonuçları en kısa zamanda açıklayacaklarını belirten Güven, “Almış olduğumuz sonuçları bu sene ilk kez tarıyoruz. Sistemimizde vatandaşlarımız sonuçları gördüğü gibi aynı zamanda sandık kurullarının ıslak imzayla tuttukları sonuçları da taranmış vaziyette görebilecekler” dedi. Alınan sonuçları eş zamanlı olarak tüm siyasi partilerle paylaştıklarını belirten Güven, YSK’da gün boyunca toplantı halinde olduklarını, il ve ilçe seçim kurulları ve emniyet güçleriyle seçimin baştan sona yönetimi adına çalıştıklarını aktardı.

Bazı seçim çevrelerinde zarfların yanlış sandıkları atıldığı, bu bölgelerde seçimin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Güven, 194 binden fazla sandıkta oy kullanıldığını, bazı sıkıntılar olabileceğini söyledi ve şöyle devam etti: “Burada onlarla ilgili gelecekte karar verme merci olabileceğimiz için takdir ederseniz ki bir şey söylemek durumunda değilim. Sandık kurullarının, il ve ilçe seçim kurullarının değerlendirmeleri olacaktır. Bu nedenle ‘ne olur, ne olmaz, nasıl olur’ o konularda lütfen soru sormayın, cevap vermem.”

Haberin Devamı