Gazete Vatan Logo

'Yoğurt koyarsan ayran, rakı...'

CHP'li üyeden milli içki göndermesi

ÇANAKKALE Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında üyelere ayran ve börek ikram edildi. Toplantıya Belediye Meclisİ’nin CHP’li üyesi Erdinç Yaşar Akkan’ın, "Milli içeceğimiz sudur. Yoğurt koyarsanız ayran olur, rakı koyarsanız bayram olur" esprisi damgasını vurdu.

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı açılış ve yoklamayla başladı. Ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Bugüne kadar her toplantıda üyelere çay servis edilirken bu kez, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan’ın talimatıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Milli içkimiz" diye tanımladığı ayran ve yanında börek ikram edildi. Ancak bazı meclis üyeleri ayran ikramını geri çevirdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "İkramlarınız var, afiyet olsun. Bugün doğru yolu bulduğumuzun nişanesi olarak milli içkimiz ayranı ikram ediyorum. Bundan böyle meclisimizde ayranla ağırlanacaksınız. İnşallah bundan böyle ayranımızı eksik etmeyeceğiz" dedi.

Bu sözler üzerine meclis üyesi CHP’li Muzaffer Özgen, "Ben ayran almadım, içmiyorum. Çünkü milli içeceğim değil o. Herkes istediğini içebilir. Kimseye milli içecek diye dayatılamaz" diye konuştu. Başkan Gökhan da gülerek, "Meclisten bir protesto var, içilmiyor. Ama diğer üyelerimiz afiyetle içiyor" diye yanıt verdi.

Meclis üyesi Erdinç Yaşar Akkan, "Milli içeceğimiz sudur. Yoğurt koyarsanız ayran olur, rakı koyarsanız bayram olur" deyince meclis üyeleri arasında gülüşmeler oldu.

Başkanı Gökhan, milli içki tartışmalarına "Bakın biz ne kadar söz dinleyen bir meclisiz. Devlet büyüklerimizin bu konudaki önerilerini hemen uyguladık" diyerek son verdi.

CHP’li meclis üyesi Muharrem Erkek’in, "Şimdi milli içkimiz rakı denilse rakı mı içeceğiz biz?" şeklindeki sözleri, üyeleri kahkahaya boğdu.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Haberin Devamı