Gazete Vatan Logo

Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin Meclis'e araştırma önergesi vereceğini açıkladı. Bu konuda dikkat çeken bir açıklama da Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Peki CHP yönetimi, parti içinden gelen yorumlara ne dedi?

Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu'nun paylaşımları CHP'de "kimyasal silah" krizi çıkardı!

Önce Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Financı, sonra tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddiasını gündeme taşıdılar.

O iddiaya yönelik CHP’den ise ilk açıklama İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kimyasal silah iddiasını soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. CHP'den Canan Kaftancıoğlu da o tartışmaya dahil oldu. Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından, Milli Savunma Bakanlığının iddiaları yalanlayan açıklamasını alıntılayarak, "Olması gereken: Bilim insanı her türlü soruyu sorar, yetkililer de cesaretle sorulara yanıt verir. Bizde ayrıca olan ise: Soru soranların terörist ilan edilmesi ve linç edilmesi" ifadelerini paylaştı.

O açıklamalar parti içerisinde tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Teröristlere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiası tamamen TSK’yı yıpratmaya yönelik organize bir çalışmadır. Şiddetle reddediyor, kınıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan farklı açıklamaların ardında göçler CHP yönetimine çevrildi. CHP Grubu Tanrıkulu'nun kimyasal silah önergesini meclis gündemine taşımadı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da kimyasal iddiaları sonrası partisinden gelen açıklamaları doğru bulmadıklarını söyledi.

Öztrak, "TSK terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha başvurmamıştır. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Böyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur. Doğru bulmuyoruz." dedi.