Gazete Vatan Logo

Soysal'dan, Tuncay Özkan açıklaması

Tuncay Özkan BCP'den istifa etti mi?

BAĞIMSIZ Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mümtaz Soysal, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan `Biz Kaç Kişiyiz Hareketi' önderi Tuncay Özkan'ın BCP üyeliğinden istifa etmediğini söyledi. Sosyal, "Bize böyle bir istifa ulaşmadı" dedi.

BCP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tepekule Kongre Merkezi'nde yapılan Eğitim Programı'nın açılışında konuşan Prof.Dr. Soysal, Tuncay Özkan'la BCP içinde siyaseti birlikte yapmaya karar verdiklerini, ancak Ergenekon Soruşturması nedeniyle sözlü anlaşmalarında sonuca varamadıklarını söyledi. Özkan'ın `Yeni Parti' adı ve `Güneş' ambleminin patent haklarını aldığını belirten Soysal, "Ancak, ben Bağımsız Cumhuriyet Partisi adıyla siyaset yapmamazın doğru olacağını söyledim. Böylece biraraya gelinecek parti BCP oldu. Bizim amblemimiz her zaman aydınlığa dönen 'ayçiceği.' Ancak, AKP'nin ampülü karşısında sürekli aydınlık kalan güneş amblemi de olabilir" dedi. Soysal, bir partilinin Özkan'ın BCP'den istifa ettiği iddialarını sorması üzerine, "Bize böyle bir istifa ulaşmadı. Cezaevindeki bir kişinin gıyabında konuşulmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Soysal, Biz Kaç Kişiyiz Platformu ile yapılan görüşmeler sırasında, birlikte hareket edilecek partinin merkez partisi olmasının savunulduğunu hatırlatarak, "Ben bunun yanlış olacağını belirterek itiraz ettim. Merkezde yer yok. Ayrıca, merkez de olsa sağ kapısından mı, yoksa sol kapısından mı içeri girilecek? Merkezde olmak marifet değildir. Oy almak için düşünülebilinir. İnsanlar siyasette huzur için değişimden yana tavır koymuyor. Ancak, solun içinde değişim, gelişim var" dedi.

Haberin Devamı