Gazete Vatan Logo

Oy oranları belli oldu, son seçim anketinde ilginç sonuç! Fark açıldı: Erdoğan, Yavaş, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener...

Son dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapılan anketler öne çıkıyor. Son seçim anketi Hakan Bayrakçı'nın başkanı olduğu Sonar'dan geldi. Geçtiğimiz haftalarda 2840 kişi ile, yüz yüze görüşme yöntemiyle araştırma yapıldı. Ankete katılanlara ‘Yapılacak ilk seçimde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusu soruldu. Çıkan sonuçlar ise dikkat çekti.

Oy oranları belli oldu, son seçim anketinde ilginç sonuç! Fark açıldı: Erdoğan, Yavaş, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener...

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, son seçim anketi sonuçlarını köşesine taşıdı. Artık seçim sürecine girildiği için anketleri daha dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor. Özellikle de seçim kararı alınıp cumhurbaşkanı adayları belli olduktan sonra yapılacak olan araştırmalar daha çok fikir verici olacak.

Bugün Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar Araştırma’nın 6-12 Mayıs tarihleri arasında 2840 kişi ile, yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmayı paylaşmak istiyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Sonar’ın ‘Yapılacak ilk seçimde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusuna kararsızların dağıtılması halinde ankete katılanların yüzde 39.2’si ‘Erdoğan’ yanıtını veriyor. Onu yüzde 15.7’yle ‘Mansur Yavaş’ takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 12.5’le ‘Ekrem İmamoğlu’ geliyor.

KILIÇDAROĞLU KAÇINCI SIRADA

Son zamanlarda atak yapan Kılıçdaroğlu, Sonar’ın anketinde yüzde 3.9’la 6’ncı sırada gelirken, üçüncü sıradaki İmamoğlu’nu sırasıyla yüzde 8’le Meral Akşener ve yüzde 4.7’yle Selahattin Demirtaş takip ediyor. Kılıçdaroğlu bu sonuçla Akşener ve Demirtaş’ın gerisinde 6’ncı sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ADAY MI

Sonar’ın anketinde gerilerde çıkıyor ama Ekrem İmamoğlu’nun başarısız Karadeniz gezisinden sonra CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nun tartışmasız cumhurbaşkanı adayı olduğu düşünülüyor. İçlerinde CHP’nin adayının Kılıçdaroğlu olduğunu haziran ayında açıklayalım görüşünü savunanlar var. Kılıçdaroğlu ismi açıklansın ki İmamoğlu ve Yavaş aday olmaya cesaret bulamasın diye düşünülüyor. Yani Kılıçdaroğlu’nun ekibinin kafasında bu iş bitmiş gibi. Kılıçdaroğlu’nun mesafe aldığı doğru, İmamoğlu ve Yavaş’ı gerilettiği doğru ama bu iş Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu bitti demeden bitmez.

PARTİLERİN DURUMU

'Bu pazar seçim yapılsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 32.5’i ‘AK Parti’ diyor. ‘CHP’ diyenlerin oranı ise yüzde 24.4 çıkıyor. ‘İYİ Parti’ yüzde 15’le üçüncü sırada yer alırken, ‘HDP’ yüzde 8.6’yla dördüncü sırada, ‘MHP’ ise yüzde 7.2’yle beşinci sırada geliyor.

Haberin Devamı

Bu sonuçlardan sonra partiler arasındaki oy oranında bir kopma yaşanıyor.

KÜÇÜK PARTİLERİN ORANI

‘DEVA Partisi’ yüzde 2 alırken onu 1.8’le ‘Büyük Birlik Partisi’ takip ediyor. Muharrem İnce’nin ‘Memleket Partisi’ 1.6 çıkarken, Mustafa Sarıgül’ün ‘TDP’si yüzde 1.5 alıyor. ‘DSP’ yüzde 1.4 alırken Fatih Erbakan’ın ‘Yeniden Refah Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1.3 çıkıyor.