Gazete Vatan Logo

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı...

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçic'i resmi törenle karşıladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç'i resmi törenle karşıladı.



Konuk Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Vuçiç’e protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vuçiç’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Vuçiç’in tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Vuçiç, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba Asker' diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Vuçiç, merdivenlerde Türkiye ve Sırbistan bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

 

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Vuçiç, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Haberin Devamı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Ziyaretle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Üçüncü Toplantısının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç'in başkanlığında Ankara'da yapılacağı belirtildi.

İlgili Bakanlıkların katılımıyla düzenlenecek Konsey Toplantısında, Türkiye-Sırbistan ilişkileri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek. İkili işbirliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı toplantıda, başta Balkanlar olmak üzere, barış ve istikrarın korunması anlayışı temelinde bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.

"ATILABİLECEK ADIMLARI ELE ALACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk dönüşü yaptığı açıklamada, "Bugün Sırbistan Cumhurbaşkanı Sayın Vuçiç bize geliyor. Sayın Vuçiç ile Balkanlar’da atılabilecek adımları, Bosna-Hersek konusunu da ele alacağız. Ona da Bosna-Hersek’teki barış ve istikrarın bölge için taşıdığı önemi vurgulayacağım. Biz sorunların çözümünün taraflar arasında daha fazla diyalogdan geçtiğine inanıyoruz. İlerleyen süreçte diplomasi trafiğini yoğunlaştıracağız. Türkiye, bugüne kadar sergilediği kucaklayıcı ve objektif tutumuyla Bosna-Hersek’teki tüm tarafların ve bölgedeki aktörlerin mevcut sorun bağlamında katkısını aradığı bir ülke olarak, saygın konumunu krizin aşılması için devrede tutmaya devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı