Gazete Vatan Logo

‘Seçtiğiniz adam önce sizi soydu’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitinglerinde yine Başbakan Erdoğan’a yüklendi: “Eyvallah, demokrasiye saygımız var. Sizin oylarınıza bir şey söylemiyorum. Ama harama ortak olmayın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim mitinglerine dün Kırklareli ve Edirne’de devam etti. Yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

‘Çocuklarım için değil...’

“Çocuklarım için çalışmayacağım, sizler için çalışacağım.Bir işsiz varsa önce ona iş bulacağız. 17 Aralık Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuydu. Polis arkadaşlarımız gelmişler, büyük bir ihtimalle başçalanın talimatı üzerine. ‘Onları durdurun, onları millet öğrenmesin’ diye... Polis kardeşime sesleniyorum; siz halkın polisisiniz, bir hırsızın polisi olamazsınız. Devleti soyanın polisi olmaz.”

‘Ergene kadar gerçek’

“Oğlu ile arasındaki konuşmaya diyor ya ‘montajdı’. Ne montajı kardeşim, Ergene Nehri ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarım, elinizi vicdanınıza koyun. Bir Başbakan çıkıp evinde milyon dolarları tutarsa, ‘bu paraları sıfırlayın’ diye talimat verirse bu kişiye ne denir? Elinizi vicdanınıza koyun. Siz bunu Başbakan olarak seçtirdiniz. Eyvallah, demokrasiye saygımız var. Sizin oylarınıza bir şey söylemiyorum. O oylar sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama haram olanla ortak olmayın. Çünkü seçtirdiğiniz adam önce sizi soydu. 4,5 milyon doları ayakkabı kutusuna saklayan bir bankanın genel müdürüne kefil olan başbakana siz hala kefil olmayı sürdürecek misiniz? Emekliye, çiftçiye, memura, işçiye söylüyorum; AKP’ye verdiğin her oyla harama ortak olacaksın.”

‘En büyük özelliği yalan’

“Bunların en büyük özelliği yalan söylemektir. En büyük özellikleri odur. Devleti soymaya kalkıyor. Dersini demokratik yollardan vereceğiz.”

‘Eşim geçmişe göre daha rahat’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte seçim mitinglerine katılan eşi Sevim Kılıçdaroğlu, bazı gazetecilerle sohbet etti. Sevim Kılıçdaroğlu, CHP liderinin yoğun miting programı hatırlatılıp, “Kemal Bey’in zinde kalması için özel hazırlık var mı?” sorusuna, “Sesiyle ilgili doktorlar yardımcı oluyor. Biz de kendi bildiğimiz hususta, dededen gördüğümüz şekilde bir şeyler yapıyoruz” karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı’nın mitingteki performansının da sorulması üzerine Sevim Kılıçdaroğlu, “Alıştı artık bazı şeylere. Geçmiş dönemlere göre daha rahat görüyorum. Yorgunluk tabiki olur ama daha rahat olduğunu görüyorum. Söylemleri soruyorsanız, ona bir şey demeyeyim (gülerek).

‘Kâbuslar gördüm’

Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’deki heykeline CHP lideri ve beraberindekilerle birlikte giderek, karanfil koyan Sevim Kılıçdaroğlu, “O hepimizin çocuğu olabilirdi” dedi. Sevim Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de yaşanan Korkmaz’ın öldürülmesi olayından sonra kabuslar gördüğünü de söyledi.

Oğlu ve kızlarının Gezi eylemlerine katıldığını anlatan Sevim Kılıçdaroğlu, torununun da olaylar sırasında Antalya’dan kendisini arayarak, “Ya anneanne hep gaz bombası atıyorlar” dediğini söyledi. (KIVANÇ EL / ESKİŞEHİR)

İşte Kılıçdaroğlu’nun mal varlığı

Evini satıp banka borcunu ödedi: CHP lideri Kılıçdaroğlu, mal varlığı beyannamesini güncelledi. Kılıçdaroğlu ailesinin mal varlığında bir artış olmazken, CHP liderinin, 1993 yılında satın alınan ve 2010’daki mal varlığında görülen İstanbul İçerenköy’de bulunan evini sattığı, bankaya olan 36 bin lira borcunu ödediği ortaya çıktı. Liste şöyle:

- 142 bin TL değerinde Ankara Balgat’ta eşi adına bir konut

- Kendi adına 57 bin 313 TL değerinde Akyurt’ta bir konut

- 75 bin Lira değerinde Tunceli’de bir konut

- 300 bin TL değerinde Burhaniye’de bir konut

- Akçalı Konut Yapı Kooperatifi ile Gökyurt Konut Yapı Kooperatiflerinde hisse

- Oğlu adına Renault Clio marka otomobil

- 8 tablo (Nuri Abaç, Fikret Otyam, Güler Çakır, Hüseyin Yüce ve Ayatullah Sümer’e ait eserler)

Haberin Devamı