Gazete Vatan Logo

O da sonucu başarı saydı

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin yeni olmasına vurgu yaparak, “Devletten bir kuruş para almadan kurulmuş olan 8 aylık İYİ Parti yüzde 10 oy aldı” dedi

O da sonucu başarı saydı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde beklenenin altında oy alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün basın toplantısı düzenledi. Akşener, seçim sonrası geç açıklamada bulunması konusunda, “Bu açıklamayı bugüne bırakmamızın nedeni, yetkili kurullarımızda görüşmeden hiçbir açıklama yapmama ilkemizdir. Bize göre, güçlü ve kalıcı bir siyasi parti olmanın gereği budur” sözleriyle açıkladı. Akşener, şunları söyledi:

‘Kazanım oldu’

Partimizin en yetkili organı olan Genel İdare Kurulumuzun kararı, bütün zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde alınan bu sonucun, ülkemiz ve milletimizin geleceğe olan umudunu artıran büyük bir kazanım olduğu yönündedir. Genel İdare Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti’nin, benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını güçlü bir şekilde belirtmişlerdir.

‘Nefes aldırdık’

İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak, sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım bile geriye çekilmedik. Daha yedinci ayımızdayken siyasetin ikili yapısı arasına sıkışmış ve bunun sonucu olarak da milleti umutsuz bırakılmış, Türkiye’nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak, demokrasimize nefes aldırdık. Bugün daha güçlüyüz. Artık, TBMM’de milletvekillerimiz var. Grubumuzla birlikte, daha görünür, daha etkili bir mücadele vermekte kararlıyız. Şunu kimse unutmasın ki, İYİ Parti Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini, hem de girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan böyle, ikili yapıya mahkum kalmak zorunda olmadıklarını görecek.

Haberin Devamı

Akşener’den Muharrem İnce’ye yanıt

Akşener, Muharrem İnce’nin muhalefetin diğer adaylarının az olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmadığına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, “100 yıllık CHP yüzde 22, 50 yıllık MHP yüzde 11, Ak Parti, bütün devlet güçleriyle, bütün imkanlarıyla ve kasalarında ciddi paralarla bir seçim kampanyası yaptılar. O da yüzde 41 oy aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi olan HDP, yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle, emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıklarıyla, devletten bir kuruş para almadan kurulmuş olan 8 aylık İYİ Parti yüzde 10 oy aldı. Bu çerçevede baktığımız zaman ben Sayın İnce’nin bu sözlerine, fikrine katılmıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı