Gazete Vatan Logo

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuşarak, "Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildikten sonra sadece görevini yapmalı." ifadelerini kullandı. 

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili konuştu. Kendisini kamu görevlisi olarak gördüğünü belirten Yavaş, "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere laf söylemeli, işini yapmalı. Çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde "Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı aday olmalı" diyerek dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Özdağ, 6 muhalefet partisinin Yavaş'a teklif götürmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini de söyledi. Özdağ'ın çıkışının ardından bir anda siyaset gündeminin bir numaralı ismi haline gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le partinin genel merkez binasında bir araya geldi. Yavaş ile Akşener, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

"BU TÜR ŞEYLERE YORUM YAPMIYORUM"

Haberin Devamı

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığında adının geçmesi hakkında "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere laf söylemeli, işini yapmalı. Çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim dışında" dedi.