Gazete Vatan Logo

İYİ Parti’de Akşener’e tepki istifaları

“Çekiliyorum, kurultayda da aday değilim” diyen Genel Başkan Akşener’in ‘tek aday’ gösterilmesine sert çıkan İYİ Parti’nin kurucu üyeleri Halaçoğlu, Yeniçeri ve Bor istifa etti. “Akşener artık partiyi bir yere götüremez” diyen üç isme, genel merkezden yanıt geldi: Hayırlı olsun

İYİ Parti’de Akşener’e tepki istifaları

İktidar umuduyla yola çıkan ancak 24 Haziran seçimlerinde hüsrana uğrayan, ardından partinin cumhurbaşkanı adayı olan Genel Başkan Meral Akşener’in ‘sorumluluğu üstüme alıyorum, çekiliyorum, kurultayda da aday değilim” çıkışı yaptığı İYİ Parti’de sular durulmuyor. Dün de partinin kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, görevlerinden ve İYİ Parti’den istifa ettiklerini açıkladı. İstifa haberi partide depreme yol açtı.

Otelde basın toplantısı

Halaçoğlu, Yeniçeri ve Bor dün Ankara’da bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla istifalarını duyurdular. İstifalara ilişkin ortak metni Halaçoğlu kamuoyuyla paylaştı.

Parti yönetiminin büyük hatalar yaptığını vurgulayan Halaçoğlu, şunları söyledi: Yeni kurulmuş il, ilçe teşkilat ve başkanlarının milletvekilliğine başvurusunun kabul edilmesi, parti içinde ikiliklere neden oldu. Listelerin hazırlanmasındaki dirayetsizlik ise buna tuz, biber ekti. Yola çıkılanlar yerine yolda karşılaşılanlar listelere konmak suretiyle büyük bir vefasızlık gösterildi.

Haberin Devamı

Partimiz kaybetti

Tüm bu yaşananların ülkücü seçmeni küstürdüğünü vurgulayan Halaçoğlu, şöyle devam etti: Son olarak gereği yokken ittifaka girildi. İttifak öncesi oy oranı yüzde 21’in üzerindeydi. İttifakta CHP’nin yer alması AKP’den gelecek oyları engelledi. CHP seçmeninden gelecek oylar da CHP’ye döndü. Dolayısıyla partimiz 24 Haziran seçimlerinde kimsenin ummadığı bir sonuç elde etti. Yani partimiz kaybetti. Ancak 43 vekil çıkarmamızı yönetim başarı olara gördü. MHP’de mücadele ettiğimiz yönetim anlayışı, yeni partimiz yönetimine de sıçramıştır.

Akşener ile parti yönetimine yüklenen Halaçoğlu, şunları vurguladı: Afyonkarahisar’daki çalıştayda parti yönetimine karşı yapılan eleştiriler üzerine Genel Başkan önce istifa, sonra olağanüstü kurultay kararı aldı ve ‘aday olmayacağını’ açıkladı. Ancak partideki bazı kimseler, genel başkana rağmen ‘delegeler tarafından tek aday gösterileceğini’ açıkladılar. Seçim kaybetmiş bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken aksini yaptılar. Genel Başkan ise bu sözlere karşı sessiz kaldı. Eski oyunlar burada da oynanmaya devam ediyordu. Böyle bir anlayışın içinde olumlu sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bu yüzden İYİ Parti’den ve partideki görevlerimizden istifa ediyoruz.

Haberin Devamı

MHP’ye dönmeyiz

Soruları yanıtlayan Halaçoğlu, “Akşener partinin gerisinde oy aldı. Dolayısıyla biz istifanızı, kongreye gitmenizi ve aday olmamanızı onaylıyoruz. Artık partiyi bir yere götürmen mümkün değil” dedi. MHP’ye dönüşün olmayacağını da belirten Halaçoğlu, yeni parti de kurmayacaklarını vurguladı.

Çıray: Saygıyla karşılıyoruz

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, istifalarla ilgili açıklama yaptı: Bor, Halaçoğlu ve Yeniçeri’nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Hayırlı olsun.