Gazete Vatan Logo

Sağlıkta dev proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pek çok ülke tarafından inceleniyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Beşeri sermayemizle teknolojik imkanları en üst seviyede birleştirerek her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca 'Her ne kadar muhalefet çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor' açıklamasında bulundu.

Sağlıkta dev proje! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pek çok ülke tarafından inceleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 20'nci, Ankara'nın 2'nci şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'ni, bünyesindeki 8 hastane ve en son teknolojiyle donatılan birimleriyle sağlık devriminin sembollerinden biri olarak gördüklerini belirterek, "691i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, 1000 polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve 1 milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir. Ankaraya bu yakışır dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır. Hastanemiz sadece vatandaşlarımıza değil çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlanmıştır. Mart ayından beri ardı ardına açıkladığımız paketlerle hayata geçirdiğimiz beyaz reform ile sorunlarını önemli ölçüde çözdüğümüz, beklentilerini karşıladığımız sağlık personellerimizin daima yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

AYNI BÜYÜKLÜKTE BİR DE BİLKENTİ KURDUK

Haberin Devamı

Erdoğan, geçen hafta sonu İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık personeli ile sohbet etme ve memnuniyetleri bizzat dinleme fırsatı bulduğunu söyleyip, "Bu iftihar verici Etlik şehir hastanemizde görev yapacak sağlık personelimize de şimdiden başarılar diliyorum. Bundan 20 yıl önce hükumete gelirken milletimize, ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, emniyet üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik ardından ulaşım, tarım, enerji, diplomasi, dış politika; bu konularda dünyamızın sayılı ülkesi olacağımızın sözünü vermiştik. Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi, işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Tabi Ankarada sadece Etlik Şehir Hastanesi ile kalmadık. Aynı büyüklükte bir de Bilkenti kurduk. O da yine 4 bin 50 oda ve yatak aynı şekilde burası da 4 bin 50 oda ve yatak. Dünyada bu hastanelerimiz örnek. Türkiye yıllar yıla buna hasretti" dedi.

'TÜRKİYE 20'NCİ ŞEHİR HASTANESİNE KAVUŞTU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanelerinin her birini ve her aşamasını bizzat takip ettiğini dile getirerek, "Milletimizin her hayali gibi bu ortak hayalimizin 20nci eserini bugün hizmete sunmaktan büyük bir bahtiyarlık ve gurur duyuyorum. Bugün Türkiye 20nci şehir hastanesine de kavuştu. Halen inşası süren 13 ve proje aşamasındaki 2 şehir hastanemizle birlikte bu sayıyı inşallah 35e çıkaracağız. Şehir hastanelerimizin bir kısmı Etlikte olduğu gibi kamu-özel ortaklığı ile bir kısmı da genel bütçeden hayata geçiriliyor. Milletimize en verimli en etkin en hızlı en yüksek standartlı hizmeti ne şekilde verebileceksek o yöntemi devreye alıyoruz. Her ne kadar muhalefet çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor" diye konuştu.

Haberin Devamı