Gazete Vatan Logo

Eski Bakan Güldal Akşit hayatını kaybetti

Son dakika haberi... AK Parti'nin kurucu üyesi ve eski devlet bakanı Güldal Akşit, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eski Bakan Güldal Akşit hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre; eski Devlet Bakanı, AK Parti Kurucu Üyesi Güldal Akşit 61 yaşında hayatını kaybetti. Akşit bir süredir Ankara'da koronavirüs tedavisi görüyordu.

Acı haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu mesajla duyurdu:

Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik.

Güldal Ablamıza Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah.

BAKAN SOYLU CANLI YAYINA BAĞLANDI: BİZE ÖRNEK OLMUŞTUR

Bakan Soylu, CNN TÜRK yayınında "Koronavirüs tedavisi görüyordu ve entübe durumdaydı. Birlikte mesai arkadaşlığı yaptık, dava arkadaşımızdı. Birlikte önemli çalışmaların altına imza attık ve Bakanlık yaptığı dönemde de bir devlet ciddiyetini, ailesinden gelen üstün sadakati ülkemize sürekli olarak göstermiştir. Ortaya koyduğu bakış, şuur, sahiplenme ve meseleler konusundaki soğukkanlılığı bize örnek olmuştur. Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. Milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Bizim görev alanımızla ilgili de dönem dönem tembihleri o kadar güzel bir üslupla ifade ederdi ki... Nezaket, tavrı, anlayışı, yumuşak üslubu bizim için hangi ortam olursa olsun kendimize ait sorumluluğa iter. Gönül kırmazdı. Gönül kırmamanın zor olduğu bir yerde bunu başarmıştır" dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GÜLDAL AKŞİT'İN AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI

Haliç Kongre Merkezi'ndeki programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBBM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı. Erdoğan programda yaptığı konuşmasının başında, "Bugün vefat eden partimizin kurucularında, milletvekili, bakan, genel başkan yardımcısı, kadın kolları başkanı olarak uzun yıllar birlikte çalıştığımız Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. 

Haberin Devamı

Erdoğan, "Çok farklı dönemden geçiyoruz. Camiamızın içinde çok kardeşimizi kaybettik. Mukadder ömür son buluyor. Son bulmasıyla hepimizin varacağı yer malum orası. Rabbimden temennimiz odur ki bizleri de cennetiyle cemaliyle onurlandırsın. Tüm ailesine eşim, camiamız adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

NUMAN KURTULMUŞ: MEKÂNI CENNET OLSUN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mütevazı, çalışkan, ülke ve millet sevdalısı, kıymetli dava arkadaşımız, iyi insan Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan Rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı.

BÜLENT TURAN: BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, "Turizm ve Devlet Eski Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Danışmanımız Güldal Akşit ablamız rahmeti rahmana kavuştu. Büyük üzüntü içindeyiz... Davasına bağlılığı, milletimize hizmetleri ve samimi duruşuyla hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİ ŞAHİN'DEN TAZİYE MESAJI

Ankara Valisi Vasip Şahin'den de bir mesaj geldi. Şahin, "Turizm ve Devlet eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde az önce vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AK Parti’nin kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan AKŞİT, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.

Haberin Devamı

08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.