Gazete Vatan Logo

‘Elinde dosya varsa açıkla’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iddiasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kontrollü darbeymiş, elinde dosya varsa açıkla” dedi ve ekledi: 16 Nisan’dan sonra sana fayda etmez.

‘Elinde dosya varsa açıkla’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için gittiği baba ocağı Rize’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Kontrollü bir darbe girişimiydi” iddiasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan, “15 Temmuz kontrollü darbeymiş. Elinde dosya varsa açıkla. 16 Nisan’dan sonra sana faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan. Senin de mumun yatsıya kadar yanacak. Sandık demek bunlar için kâbus. Kaçış yok bu kabusu yaşayacaklar. Onların kâbusu, benim milletimin bayramıdır” dedi. “16 Nisan’da inanıyorum ki Rize’de sandıkları her engellemeye rağmen patlatacak” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Rize cazibe merkezi’

“16 Nisan’da inanıyorum ki Rize’de sandıkları her engellemeye rağmen patlatacak. Buna var mıyız? Rize zenginleşmeye devam ediyor. Yatırımlarımızla tüm bölgenin cazibe merkezi haline geliyor. Suudi Arabistan’dan Kuveyt’e on binlerce turist Ayder Yaylası’ndan şelaleleri, gölleri görmek için her yıl şehrimize akın ediyor. Rize’nin yaylalarının havasına, dağlarının yeşiline sadece Türkiye değil, inanın bana tüm dünya hayran. Bizler de ata şehrimizi gerçek bir dünya şehri yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Rize’mize yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 13 katrilyon. Teferruatına girmeyeceğim. Eğitimde yaptıklarımız belli. Rize’mize fen liselerinden tut düz liseleri artırmak suretiyle birçok liseleri kazandıran biz. Şehrimize sağlıkta attığımız adımlar, yatırımlar belli.”

Haberin Devamı

‘Daha da gireceğiz’

“Havalimanında milletimle beraber oldum ama o saatte Kılıçdaroğlu kaçıyordu, havalimanına inip Bakırköy İlçe Başkanlığının evine gitmiş. 7 Ağustos’ta Kılıçdaroğlu gelmeyecekti, son gün baskılarla dayanamayıp geldi. Bunlarda yürek yok. Sizler de takip ediyorsunuz. Davalar görülmeye başlandıkça FETÖ’cü sapkınların ne kadar büyük bir ihanet içinde oldukları daha iyi anlaşılıyor. Böyle bir hainliği ancak aklını namusunu imanını Pensilvanya’daki şarlatana bir dolara satmış mankurtlar yapabilir. Şimdi utanmadan sıkılmadan işledikleri cinayetleri inkar ediyorlar. Şehitlerimizin bedelini ödeyeceksiniz. Kimi Avrupalıların bu hainlere arka çıktığını görüyoruz. Sizin ininize girdik, daha da gireceğiz. Hala devletin sağında solunda saklananlar varsa onları da bulup çıkaracağız.”

Haberin Devamı

‘Saadet’in başındaki takım ‘Hayır’ diyor’

“Ne yazık ki Saadet’in başındaki bazı takım da hayır diyor” şeklinde konuşan Erdoğan ekledi: “AK Parti’ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi’ne gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisi’ne gönül veren kardeşlerim, bunun yanında CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu, ayrım noktasıdır. Dikkat edin ve gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim. Buradan sesleniyorum; 12 Eylül darbesine madem ki ‘Hayır’ dediniz, 12 Eylül darbesine ‘Hayır’ diyenlerin, bugün ‘Evet’ demesi gerekir. Neden? Çünkü, biz o yanlışı ne yapıyoruz, şimdi düzeltiyoruz. O askeri darbenin yanlışını şimdi düzeltiyoruz.”

‘Nazi torunlarına cevaplarını verin’

Haberin Devamı

“Üç beş Avrupalı’nın bu ülkenin gururunu incitmesine izin vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Avrupa’daki oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin oradaki sandıkları da patlatacağız. Bu Nazi torunlarına gereken cevabı verin. İsviçre terör örgütüne destekli miting yaptırıyor. Gün ola harman ola. AB üyesi ülkeler Hristiyanı, ateisti hepsi Vatikan’a gidiyorlar. bu çok manidar. Şimdi bu FETÖ’cülere bir bakın: Davalar görülmeye başladıkça FETÖ’cü sapkınların ne tür ihanet içinde oldukları anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

‘Fırat Kalkanı bitti yenileri olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting turuna dün Trabzon ile devam etti. “Suriye’de El Bab’ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı’nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti” diyen Erdoğan, “Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK’sıyla, YPG’siyle DEAŞ’ıyla FETÖ’süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah’ın izniyle Türkiye’nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır” açıklaması yaptı. Erdoğan, ayrıca şunları kaydetti: “Siz bakmayın terör örgütlerinin kimi Avrupa ülkelerini arkalarına alıp efelenmeye başlamalarına. Türkiye güçlü olduğu, kararlı bir şekilde yoluna devam ettiği sürece Avrupa ülkelerinin de böyle devam etme şansı yoktur. Zor, oyunu bozar. Biz, terör örgütleri üzerinden kurulan bu oyunu, zorla da olsa bozacağız.”

Haberin Devamı