Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ayrıca Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Brezilya Devlet Başkanlığına seçilen Lula da Silva’yı tebrik ederek, 1 Ocak’ta başlayacağı yeni görev döneminde başarılar diledi. 2010 yılında beraber “stratejik ortaklık” düzeyine çıkardıkları ikili ilişkilerin yeni dönemde daha da gelişeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Brezilya gibi G-20 üyesi iki büyük ülkenin sergileyeceği iş birliğinin küresel meydan okumalarla mücadele bakımından da istikamet belirleyici olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Gine Bissau ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. İki lider, görüşmede, ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra askeri ve savunma sanayii alanındaki iş birliğini geliştirme konusunda mutabık kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye Maarif Vakfı'nın Gine Bissau’da inşa edeceği okul için arsa tahsis edilmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) dönem başkanı olan Gine Bissau Cumhurbaşkanı Sissoco Embalo’nın bölgede istikrar ve barışın tesisi noktasında yürüttüğü çalışmaları takdirle izlediğini dile getirdi.