Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile görüşecek. Gündemde kritik başlıklar ve gelecek dönem yatırımları da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile görüşecek

Yıllardır gergin seyreden ilişkilerde kritik adım atılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden geniş bir heyet Türkiye'ye geliyor. Veliaht Prens El Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'de olacak. Masada ise önemli başlıklar var

ERDOĞAN, EL NAHYAN'I ANKARA'DA AĞIRLAYACAK

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde uzun yıllardır gergin seyreden 15 Temmuz darbe girişimi ve Kaşıkçı cinayeti sonrasında ise kopma noktasına gelen ilişkilerde bir süredir devam eden normalleşme adımları sonucunda iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Erdoğan El Nahyan görüşmesi önce baş başa, ardından da heyetlerarası olarak gerçekleşecek. Görüşme sonrası bazı ikili anlaşmaların da imzalanması bekleniyor.

İletişim Başkanlığı'ndan da ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "İki ülke arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır" denildi.

GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDE HANGİ BAŞLIKLAR VAR?

Haberin Devamı

Peki, görüşmenin gündeminde hangi konular var? Suriye ve Libya'daki gelişmeler, Katar ile ilişkiler, bölgesel ilişkiler ile ekonomi görüşmenin ana başlıkları. Veliaht prensin Ankara temaslarında en önemli başlıklardan biri de yatırım olacak. Veliaht Prens öncesi Türkiye'ye geçtiğimiz aylarda gelen güvenlik danışmanı Al Nahyan, Abu Dabi merkezli varlık fonlarının da yönetim kurulu başkanı. O tarihten bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'deki yatırım olanaklarını yakın takibe aldığı belirtiliyor. Bu açıdan Erdoğan-Veliaht Prens görüşmesinin de gelecek yatırımlar konusunda kritik önemi bulunuyor.