Gazete Vatan Logo

Büyükerşen'e destek!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükerşen'e destek vermek için kente gitti

Büyükerşen'e destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla polisin operasyon yaptığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e destek veren Kılıçdaroğlu halka hitabında "Ona inanıyorum, sizin inandığınız gibi" dedi.

Ankara’dan CHP otobüsüyle milletvekilleriyle birlikte Eskişehir’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi önünde coşkulu kalabalık karşıladı. İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye parti otobüsünün üzerinden hitap etti.



Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir halkını Başkan Büyükerşen’e sahip çıkmaya çağırırken, "Bir kenti kent yapan bir belediye başkanı gösterin, halkına hesap veren bir belediye başkanı gösterin, bir belediye başkanı gösterin kendine değil kentine çalışan. Kuşkusuz Yılmaz Büyükerşen" dedi.



"BOZKIRIN ORTASINDA ÇAĞDAŞ KENT"
Yılmaz Büyükerşen’in kendisini Eskişehir’e adağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması kalabalık tarafından sık sık ’Kıskananlar çatlasın’ sloganları ile kesildi. Kılıçdaroğlu, Büyükerşen’in hayatını Eskişehir’e adayan bir kişi olduğunu belirterek şunları söyledi:

" Üniversitede uzun yıllar görev yaptı, trilyon liralık ihalelerin altına imza attı. Hiç kimse ’Sen yolsuzluk yaptın’ demedi, diyemez de. Sadece Eskişehir değil Yılmaz Büyükerşen ile bütün Türkiye gurur duyuyor. Bir belediye başkanını eleştirebilirsiniz, verdiği hizmetleri eleştirebilirsiniz. Ama Türkiye’de yaşayan herkes biliyor ki Yılmaz Büyükerşen bütün yaşamını Eskişehir’e adamış kişi. Bir Bursa’ya, bir Ankara’ya bakın. Bozkırın ortasında çağdaş, bilim kenti görürsünüz. Aydınlık insanların yaşadığı o kenti marka haline getiren kişiyi görürsünüz. Onun da adı Yılmaz Büyükerşen.Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i marka yaparken, onun yaptığı çalışmaları sadece Türkiye görmedi. Onun çalışmalarını bütün dünya gördü. Bütün dünyada 12 kentten biri Eskişehir seçildi."

Kemal Kılıçaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında yaptığı bir ihalenin ardından Ak Partili Belediye Meclisi üyelerinin şikayetleri ile İçişleri Bakanlığı tarafından müfettişler gönderildiğini belirterek ancak yapılan incelemelerde herhangi bir yolsuzluk konusunun olmadığının belirlendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yılmaz Büyükerşen, Porsuk Çayı’nı düzeltmek, ıslah etmek istedi. Neden kentin merkezinden akan kirli bir su olsun dedi. Etrafında insanların çayını kahvesini içmesini, yeşilliğin olmasını, kent canlı olmalı, kentin bir ruhu olmalı dedi. Bunun için de çok önemli bir kaynak ayırdı. Tamamıyla kendi imkanlarıyla. Bu iş, 2006 yılında ihaleye çıktı. Resmi gazetede, Eskişehir’de yayınlanan yerel gazetelerde, Türkiye genelinde yayınlanan gazetelerde bu ilan edildi. İlan edilmedik hiç bir yer kalmadı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu bir firma ihaleyi en ucuz teklif vererek kazandı. Hiç kimse şikayet etmedi, ihaleyi kazandı diye. Bu kazanan şirket işini yaptı. Ancak daha sonra AKP’li belediye meclis üyeleri ’İhaleye fesat karıştırıldı’ diyerek İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiler. Bakanlık müfettişleri geldi. İnceleme yaptı, raporunu hazırladı. Soruşturma açılmasına gerek yoktur denildi. Bununla da bitmedi. AKP’liler bununla tatmin olmadı. İkinci kez, İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiler. Yine geldiler müfettişler. Bütün hesapları incelediler. ’Bu ihalede yolsuzluk yoktur, hiç kimse hakkında soruşturmaya yer yoktur’ dediler. Sayıştay’a, gelenlere, hepsine hesap veriyorsunuz. Baktılar ondan da hiçbir şey yok, savcılığa, polise gittiler, burada yolsuzluk var dediler. Soruşturmayı yapanlar Eskişehir Emniyeti’nden değil, başka illerden geliyorlar. İki kez denetlediler, yapılan hizmet ortada. Ne istiyorsunuz? Eskişehir’den ne istiyorsunuz? Seçime gidilecek. AKP seçim kampanyasını Eskişehir’den başlattı. Sabahın beşinde, altısında evleri basılıyor belediye çalışanlarının. Hangi çağda yaşıyorsunuz? Davet edersiniz, hepsi çalışıyor. Kaçak değiller. Gelip ifadelerini verirler."

"CHP’Lİ BELEDİYELERİN ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR"
CHP’li belediyelerin üzerinde oyun oynandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yılmaz Büyükerşen'in alnı ak" dedi. CHP Lideri, bu operasyonun belediye başkanı Büyükerşen'i itibarsızlaştırmak amacıyla yapıldığını ancak aksine Büyükerşen'in itibarını yükselttiğini, "Çünkü cumhuriyetin tek teminatı vardır, ulusal birliğin tek güvencesi vardır o da CHP. Belediye Başkanlarımızın üzerinden oyun oynamak istiyorlar. Kendi belediye başkanlarına bir müfettiş göndermiyorlar. Bu operasyon Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin itibarını yükseltmiştir, daha da yükseltmiştir." diye konuştu.

"NASIL HAPSE ATARIZ DİYE DÜŞÜNOYORLAR"
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den övgüyle söz eden Kılıçdaroğlu, "O anlı ak bir belediye başkanıdır, o bir üniversite hocasıdır" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ben bir ara büyük İslam düşünürü demiştim kızmışlardı. Şimdi yine söylüyorum. Büyük İslam düşünürü Hz.Ali’nin çok güzel bir deyişi var. ’Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ diyor. Eskişehir’de bir harf değil bizim on binlerce çocuğumuzu yetiştirdi, on binlerce üniversite öğrencisini eğitti. Onlar bugün 81 ilde görev yapıyorlar. Bir harf öğretene 40 yıl kölelik yapmamız gereken diyen bir felsefeden, on binlerce çocuğumuzu eğiten hocamıza, bir bilim insanına seni nasıl hapse atarız diye düşünüyorlar. Geldiği noktaya bakın. Hocamı seviyorum. O benim de hocam. Ona inanıyoruz sizin inandığınız gibi. On güveniyorum sizin güvendiğiniz gibi. Bütün Türkiye, Eskişehirliyle gurur duyuyor, bütün Türkiye Yılmaz Büyükerşen’le gurur duyuyor. O Türkiye’nin aydın hocasıdır o Eskişehir’e güven veren kan veren birisidir. O bütün hayatını Eskişehirli Eskişehir’de nasıl de rahat yaşar diye buna harcayan kişidir. Onu seviyoruz, ona inanıyoruz, size inandığımız size güvendiğimiz gibi. Korkmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz, mazlumun yanında olacağız, haklının yanında olacağız, adaletin yanında olacağız, biz bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Yılmaz Büyükerşen ve milletvekilleriyle birlikte öğle yemeği yedikten sonra Ankara’ya hareket etti.

Haberin Devamı