Gazete Vatan Logo

'Bunun cezasını çekecek!'

Numan Kurtulmuş'a meydan okudu

NUMAN Kurtulmuş’a, parti yönetiminde yer vermediği “abi”lerden “tehdit” gibi tepki geldi. Kurtulmuş’un liste operasyonuyla GİK’te tasfiye ettiği isimler arasında yer alan Şevket Kazan, liste savaşının perde arkasını şöyle anlattı:

“Biz Milli Görüş çizgisinde 73’ten beri varız. Bizim usulümüz istişare usulüdür. Kongreden önce Genel Başkanla istişarelerimize başladık. İstişareler sırasında kendisine ‘Bazı konuşmalarınızdan tasfiye hazırlığında olduğunuz hissediliyor. Sakın bu kongrede düşünülmemesi lazım’ dedim. Böyle bir şey olmayacağını taahhüt etti. Çalışmalara başladık. Kongrenin yapılacağı gece bir araya gelindi. Anlaştık hepimiz rahat rahat uyuyacağız, çekildik. Ama saat 05.00’te bir haber alıyoruz ki üzerinde anlaşılan liste üzerinde Numan Bey arkadaşlarının etkileriyle değişikliğe gidiyor. Bunun üzerine akşam anlaştığımız listenin aynısını ‘yeşil liste’ haline getirdik. Genel Başkan olarak da Kurtulmuş’u yazdık. Kürsüye çıktı ‘yeşil listedeki kadroyla uzaktan yakından alakam yoktur’ dedi. Hizmet etmiş insanları adeta tasfiye yoluna girdi.”


Tecrübesiz

Kazan, şöyle devam etti: “GİK rastgele bir kurul değildir. Bu insanlara parti nasıl emanet edilecek? Milli Görüş hareketinin liderliğini yapacak kişinin bu hassasiyeti göstermesi lazım. Numan Bey en büyük siyasi hatayı en büyük tecrübesizliği ortaya koydu. Onun için de daha önce bin 200 oyla genel başkan olan insan ancak 310 oy alabildi. Biz ağabeyleri olarak her türlü özveride bulunduk bugüne kadar omuzladık. Hatayı yapanın cezasını çekmesi lazım. Sen kalkıp böyle bir hareketin bel kemiğine darbe vurmuşsun, sonra kucaklama konuşması yapıyorsun, kimse çocuk değil” görüşünü dile getiren Kazan, “Numan Bey’in yaptığı tecrübesizliktir. Biz geçmişte yasaklı olduk toparlandık, başka şeyler oldu toparlandık. En kısa zamanda bunu da halleder toparlanırız inşallah.”

Haberin Devamı