Gazete Vatan Logo

'Başbakan'ı arayacağım'

CHP liderinden Erdoğan'a...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları...

Bülent Ecevit 12 Mart muhtırasına karşı çıkmıştır. CHP'den eğer bakan verirseniz istifa ederim demişti ve istifa etmişti. Darbelerin en çok CHP'yi etkilediği dönem 12 Mart'tır. Bakanlarımız içeri atılmıştır, mal varlıklarımıza el konuşmuştur. 12 Mart darbesi bizim kararlı duruşumuzu göstermemiz açısından önemli bir tarih olmuştur. Milaslılar aramızda. Ağlamayan çocuğa mama vermezler. Hem mağdur olacaksın hem sesin çıkmayacak. Neden beni gözaltına alacaklar. Seni gözaltına alırlarsa bilin ki CHP milletvekilleri o an oradadır.

ULUDERE 14 AYDA ÇÖZÜLEMEDİ

Uludere sıradan bir olay değildir. Aradan 14 ay geçti. 14 günde aydınlanması gereken sorun, 14 ayda çözülemedi. İki basit soru sordum. Bu bombardımanı yaparken kimden istihbarat aldınız. İkinci bir soru sordum: "Bu bombalamayı kim yaptı?"

Olayın yankı uyandırması üzerine 1 ay içerisinde parlamentoda bir komisyon kuruldu. Komisyon gerçekleri araştırma değil gerçekleri karartma gibi bir misyon üstlenmiş durumda.

34 yurttaşımızı bilerek ve isteyerek birilerinin talimatıyla gidip öldürdüler. Bize gelen mektuplardan birini okuyacağım. Gidenlerin hepsi 3-5 kuruş kazanmak için gittiler. Allah aşkına adalet aşkına sizler son sözü söyleyin.

Asker kazasında vatandaşlar yardıma koştu. Köyün gençleri askerlere yardım etti. Ve açıklama yaptılar. 'Biz bunu teşekkür etmek için değil,insanlık için yaptık' dediler. Kaçağa gitti diyorlar. Kaçakçılık bu insanların geçim kaynağı. Bir ülkede kaçakçılık varsa sormak lazım. Bir ülkede halk neden kaçkçılık yapar. Bunların kaçağa gittiğini herkes biliyor. Bunlar birilerinin tankerlerle akaryakıt kaçakçılığı yaptığı gibi değil, katır sırtında 3-5 kuruş için mücadele ediyorlar. Bir komisyon kurdular. Hazırlanan rapor bir utançtır. Levent Gök olayı bütün ayrıntılarıyla değerlendiren bu arkadaşımızdır. Olayı kapatmaya çalışıyorlar, ama bu arkadaşımız izin vermiyor.

'DEVLET GAYRİMEŞRU ZEMİNE SAPMAZ'

Bir rapor hazırlanıyor. Alt komisyona geliyor. Komisyon başkanı da raporu ilk kez görüyor. Rapor kimsyon üyelerine dağıtılıp hemen toplanıyor. Neden? Basına sızmasından korkuyorlar.Demokrasi adına utanç verici bir tablodur. Sayın Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Bir komisyon başkanı nasıl olurda raporu üyelere dağıtıp sonra toplar. Demokrasi devletinde bu olur mu? Neden böyle bir tablo var? Olayı kapatmak istiyorlar. Siz değil miydiniz Ankara'nın derin delhizlerinde kaybolmayacağız diyen. Devlet gayrimeşru zemine sapmaz.

Devletin varlığı meşru zeminde olur. Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürüyorsunuz. Adalet kişiden kişiye değişmez. Sonuna kadar takip edeceğiz , yazık günah değil mi?

CHP gerçekleri bütün ayrıntılarıyla gündeme getiriyor. Diğer partilerden ses seda yok'

Bir gerçeği bilmenizi isterim, Mustafa Muğlalı hapsedilmiştir. Burada kapatılmak isteniyor. Bu yüzden adalet çok önemli.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, soğuk algınlığı yüzünden programlarını iptal eden Başbakan Erdoğan'ı ve anjiyo olan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak 'Geçmiş olsun' dileklerini ileteceğini söyledi.


'BAŞBAKAN'I ARAYACAĞIM'

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısı sonrasında, bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan ile BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın rahatsızlıkları nedeniyle grup toplantılarını iptal ettiğini” hatırlatması üzerine, “İkisini de telefonla arayacağım ve geçmiş olsun dileklerimi göndereceğim. İkisine de geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar ve görevlerinin başına dönerler” diye konuştu.


Haberin Devamı